Plakat-smøleri koster politikere dyrt: Se regningerne her

Særligt de københavnske politikere har ikke overholdt tidsfristen for, hvornår de skulle fjerne deres valgplakater. Nu venter der bøder fra kommunen.

Selvom kommunalvalget er et overstået kapitel, og valgplakaterne for længst skulle været pillet ned. Så har man i Københavns Kommune brugt tid og krudt på at rydde op efter politikerne.

Den 29. november udløb fristen for, hvornår de politiske partier og kandidater skulle fjerne deres valgplakater, og siden da har kommunens ansatte nedtaget omkring 1.250 plakater, oplyser Københavns Kommune til TV 2 Lorry.

- Der kan dog stadig komme henvendelser om plakater ind fra borgerne, så tallet skal selvfølgelig tages med et vist forbehold, skriver kommunen i en mail.

Værst i København

De københavnske kandidater slår dermed med store længder deres politiske kollegaer i mange af de andre hovedstadskommuner, når det glæder om ikke at overholde tidsfristen.

På Frederiksberg har kommunen foreløbig måttet nedtage 140 valgplakater, i Helsingør er tallet 14, Rudersdal har fjernet seks, og i Køge er tallet under ti.

I Frederiksberg Kommune er bøden for ikke at fjerne en valgplakat i tide 40 kroner, mens det i København koster 170 kroner for hver plakat, kommunen må fjerne.

Dyr regning venter

Med 1.250 fjernede plakater i København må det samlede beløb således forventes at ligge på 212.500 kroner. Men ifølge kommunen har man endnu ikke regnet sig frem til, hvad de samlede omkostninger løber op i.

Hverken Københavns Kommune, eller de andre kommuner, som TV 2 Lorry har været i kontakt med, kan oplyse, hvor mange valgplakater de har fjernet for de enkelte partier og kandidater.

En uge efter kommunalvalget gik kommunerne i gang med at klippe uafhentede valgplakater ned. Nu er regningen også udsendt. 

Københavns Kommune opfordrer borgere til melde det til kommunen, hvis de har kendskab til plakater, som ikke er blevet fjernet. 

- Er der borgere, der kender til plakater, som stadig hænger i træer eller lygtepæle, må de meget gerne melde det ind til os via vores app 'Giv et Praj', så vi kan komme ud og pille dem ned. De plakater, vi har taget ned, opbevarer vi i seks måneder,  så partierne eller kandidaterne har mulighed for at hente dem, hvis de gerne vil have dem tilbage. De plakater, der ikke er afhentet efter seks måneder, bliver smidt ud, siger enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen Jakob Hjuler Tamsmark i en mail til TV 2 Lorry.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik