Vagtlægerne slipper for selv at betale gebyr

Mindst 80 læger har sagt deres stilling op, efter de blev pålagt et gebyr på 4000 kroner fra den 1. januar 2018.

Fremover skal det være vagtlægeordningen i hver region, der betaler gebyret på 4000 kroner i stedet for vagtlægerne selv.

Det blev torsdag vedtaget på et møde mellem Styrelsen for Patientsikkerhed, Praktiserende Lægers Organisation, repræsentanter fra danske regioner og repræsentanter fra Sundhedsministeriet. 

- Vi er kommet frem til et løsningsforslag, som vi skal kigge nærmere på. Det lyder på en region, en lægevagtordning og et gebyr, fortæller Kurt Espersen, koncerndirektør for Region Syddanmark, til TV 2.

Opsigelser i protest

Mødet fandt sted, efter flere vagtlæger havde sagt deres stilling op. Opsigelserne kom efter, at det den 1. januar 2018 blev vedtaget, at læger, der ønsker at arbejde som vagtlæger, skal betale et gebyr på 4000 kroner for at få et såkaldt ydernummer.

Praktiserende læger med egen klinik har allerede et ydernummer, men gebyret ramte især unge læger under uddannelse eller ældre læger, som ikke har en klinik. 

- Tiltrængt aftale

Den nye aftale glæder især Christian Freitag, der er formand for Praktiserende Lægers Organisation.

- Den var tiltrængt, fordi det var reelle opsigelser, vi så i lægevagten, som kunne gå hen og blive et rigtig stort problem, så vi er godt tilfredse. Nu kan vi betragte lægevagten som et arbejdssted, og det vil sige, at alle læger, der kører lægevagt, får betalt deres gebyr, så man bliver friholdt gebyret som individuel læge, siger han til TV 2.

Det var organisationens medlemmer, som sagde op i protest, efter gebyret trådte i kraft ved årsskiftet

Indtil videre har 80 læger sagt op i Region Sjælland, Region Midtjylland og Region Syddanmark tilsammen. Især Region Syddanmark har været i fare for at miste vagtlægeordningen, hvis der ikke blev fundet en løsning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Collage

playSend eller modtag et virtuelt kram: Overlægen Annette vil sprede glæde i hverdagen

laeger.jpg

Region H: Lægemanglen er knækket - næsten

LCA

Ny behandling på Riget giver blinde synet tilbage

vilde mink

playVilde mink skaber bekymring: Udvalgsformand frygter smitterisiko

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere