Vagtlægeflugt breder sig til Region Sjælland

Vagtlægeflugten har spredt sig som en steppebrand over hele landet, og nu er det kommet frem, at 42 læger har opsagt deres stillinger i Region Sjælland.

Mindst 42 læger har droppet jobbet som vagtlæger i Region Sjælland.

Det oplyser vagtlægechef Gregers Hansen-Nord til Ugeskriftet.dk.

Samtidig oplyser chefen for vagtlægerne, at der højst sandsynligt kommer flere opsigelser i kølvandet på de indtil videre 42 konfirmerede opsigelser. 

quote Det er rigtig dårlige nyheder

Gregers Hansen-Nord, vagtlægechef i Region Sjælland

- Jeg havde håbet, at det bare var teaterorden - men det er altså ikke tilfældet. Vi er i forvejen hårdt presset i lægevagtsordningen, så det er rigtig dårlige nyheder, siger Gregers Hansen-Nord til Ugeskriftet.dk.

Han oplyser desuden, at der er omkring 500 læger ansat i vagtlægekorpset hos regionen.

De 42 opsigelser svarer altså til næsten en tiendedel af det samlede korps.

Opsigelserne blandt lægerne i Region Sjælland kommer i kølvandet på, at 61 læge-kollegaer i Region Syddanmark tirsdag valgte at stoppe i lægevagten i protest over et nyt gebyr, som Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt dem.

Opsigelser skyldes gebyropkrævning

De mange opsigelser skyldes ifølge Ugeskriftet.dk, at Styrelsen for Patientsikkerhed, STPS, har valgt at opkræve et kontant gebyr hos alle læger, der arbejder i lægevagten, på 4.000 kroner.

Ifølge styrelsen skyldes opkrævningen af det såkaldte "tilsynsgebyr", at læger har individuel status som tilsynspligtigt "behandlingssted".

Det gælder de læger, der ikke har egen praksis og derfor kører lægevagt på vagtydernummer, enten fordi de er under uddannelse, eller har solgt egen praksis. 

Lægeflugt påvirker ikke Region Hovedstaden

I Region Hovedstaden oprereres vagtlægeordningen af den til tider stormombruste ordning 1813.

Under oprettelsen af 1813 blev det nemlig fastslået, at arbejdsstedet skulle være gebyrpligtigt.

Alligevel har den massive lægeflugt overrasket sundhedsminister Ellen Trane Nørby, Venstre, der nu vil bede Styrelsen for Patientsikkerhed om at finde en løsning, der kan standse masseflugten fra vagtlægeordningen.

- Det har aldrig været meningen, at gøre vilkårerne for vagtlægeordningerne dårligere. Intentionen med lovændringen var at sikre kvaliteten i lægevagten, siger hun i et skriftligt svar til Ritzau. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik