Hjertepatienter bliver udredt for sent i Region Hovedstaden

- Det er ikke godt nok, lyder det samstemmende fra Regionsrådsformanden, Venstre og Hjerteforeningen.

En ny rapport, som Sundhedsstyrelsen har offentliggjort, afslører store og alvorlige mangler i behandlingen af hjertepatienter.

Undersøgelsen viser, at næsten hver femte hjertepatient hverken blev udredt eller fik en udredningsplan inden for de 30 dage, som loven foreskriver.

quote Det er bare ikke godt nok. Vi skal leve op til de rettigheder og muligheder, der er for at give folk en hurtig behandling. Derfor vil jeg nu tage fat i Rigshospitalets Hjertecenter, og så skal vi holde et møde, hvor også hjerteforeningen deltager

Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

I Region Hovedstaden blev udredningsretten i år kun overholdt i 60 procent af tilfældene i første kvartal - og 37 procent af tilfældene i andet kvartal. Det er meget lavt i forhold til resten af landets regioner.

Region Hovedstaden vil nu indkalde Rigshospitalets Hjertecenter til et møde for at få en forklaring:

- Det er bare ikke godt nok. Vi skal leve op til de rettigheder og muligheder, der er for at give folk en hurtig behandling. Derfor vil jeg nu tage fat i Rigshospitalets Hjertecenter, og så skal vi holde et møde, hvor også hjerteforeningen deltager, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), som er Regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Hjerteforeningen: Det er ikke i orden

Et af problemerne kan være det nye IT-system, Sundhedsplatformen. Men det er ikke den eneste årsag til, at patienterne ikke bliver udredt til tiden. Derfor må der sættes ind for at for at løse problemerne, lyder det fra Kim Høgh, som er direktør i Hjerteforeningen.

- Som vi ser det, så kan der meget vel være nogle problemer med den nye sundhedsplatform. Vi må selvfølgelig anerkende, at sådan et stort system tager lang tid om at virke, men der er også en lang række andre indikationer på, at vi har et problem.

Blandt problemerne er også udsatte operationer og lange ventetider.

- Det er ikke i orden, og det må der gøres noget ved, siger Kim Høgh.

Venstre: Det handler om liv og død

Hos Venstre deler man Hjerteforeningens kritik af situationen.

- Vi skal ikke bare lade stå til. Vi skal handle på det her og forbedre situationen. Det handler om liv og død for de personer, som har hjerteproblemer, siger Anne Ehrenreich, som er regionsrådsmedlem til Region Hovedstaden for Venstre.

 - Men fra politisk side er vi ikke blevet orienteret om de her tal, og så kan vi ikke skride ind.

Anne Ehrenreich hilser det velkommen, at Sophie Hæstorp Andersens nu vil have undersøgt, hvorfor ventetiderne er så lange.

- Det er ledelsen af Region Hovedstaden, der skal undersøge, hvorfor sundhedsvæsnet ikke kan leve op til ventetidsgarantien, selvom der er de ressourcer, der skal til.

Venstre er dog ikke umiddelbart parate til at ansætte flere på hospitalerne:

- Fra Venstres side har vi for en måned siden foreslået, at der skulle laves en garantipulje på 50 millioner, hvor man skulle give nogle incitamenter til afdelingerne for at leve op til ventetidsgarantien, siger Anne Ehrenreich.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik