Opfordring fra regionspolitiker: Søg det hospital, der passer dig

Formanden for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhard (K), opfordrer til, at førstegangsfødende søger det hospital, der tilbyder et forløb, som passer til en.

I Region Hovedstaden er det forskelligt, hvilke muligheder førstegangsfødende kan få på hospitalerne. 

På Rigshospitalet skal alle førstegangsfødende uden komplikationer hjem igen efter cirka fire timer. De har et ligenende tilbud på Nordsjællands Hospital.
Men på Herlev - og Hvidovre Hospital bliver førstegangsfødende familier tilbudt et barselsophold på op til to dage. 

Formanden for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt, ser det som en fordel, at førstegangsfødende får forskellige muligheder  

Hvad er det gode ved at blive forskelsbehandlet?

- Det gode ved at man forskelsbehandler er, at så er der forskellige muligheder og en større buffet af forskellige retter, man som fødende kvinde i Region Hovedstaden kan vælge, siger Christoffer Buster Reinhardt.

Han opfordrer til at søge hen til det hospital, der tilbyder et forløb, som passer til en. 

- Hvis man gerne vil på Hvidovre Hospital, hvor man har mulighed for at blive på hospitalet i et par dage efter fødslen, så kan man vælge det aktivt via det frie sygehusvalg, så skal man bare bede om det, så kan man komme der til, siger han.

Her er fordelingen over, hvilket hospital man som udgangspunkt bliver visiteret alt efter, hvor man bor.
Her er fordelingen over, hvilket hospital man som udgangspunkt bliver visiteret alt efter, hvor man bor.
Foto: Region Hovedstaden

- Det er da rarere med en større palette

Man bliver automatisk tilknyttet et hospital alt efter, hvor man bor i Region Hovedstaden, men man kan søge om at blive overflyttet til et andet hospital, hvis der er plads.

For mange fødende er det afgørende i forhold til valget, at man vælger et hospital tæt på en. Her der er mulighederne så forskellige - på Hvidovre Hospital kan du gå efter fire timer, men du kan også vælge at blive to dage. Hvis alt er gået godt skal du på Rigshospitalet gå efter fire timer.  Hvorfor er det i orden at forskellene er sådan?

Jeg synes, at det er vigtigt, at man som udgangspunkt holder sig for øje, at man som ikke er syg, fordi man skal føde et barn. Det er også det, vi har arbejdet med i Region Hovedstaden, siger Christoffer Buster Reinhardt.

Regionen har indført såkaldte fødeklinikker med mere hjemlig stemning og mindre medicin på fire hospitaler. 

Men formanden ønsker ikke at blande sig yderligere i tilbudene til førstegangsfødende. 

- Hvis vi bare lavede ens retningslinjer for alt og alle, så ville man kun have en mulighed og det var den, vi som politikere dikterede, jeg synes da det er rarere, at vi har en større palette af muligheder, siger han.

Region Hovedstaden skal lave en ny fødeplan, når Sundhedsstyrelsens anbefalinger på området kommer - formentlig i starten af 2020.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik