Nye tiltag skal få unge ud af banderne i Gribskov

Gribskov Kommune skal rykke tættere på de unge, som er i risikogruppen for at havne i bandekriminalitet. Det vurderer et kommunalt risikoudvalg.

Kommunen skal rykke tættere på de unge, der er i risikogruppen for at havne i bandekriminalitet.

Sådan lyder beskeden fra et risikoudvalg i Gribskov, der kommer med flere konkrete tiltag til kommunens kamp mod bandekriminalitet.

Blandt de nye tiltag er et exit-program for de unge i den kriminelle gråzone.

Et andet forslag byder på individuel job-coaching til de arbejdsløse unge i kommunen, som skal forhindre, at de bliver indblandet i bandekriminalitet. 

Det skriver Gribskov Kommune i en pressemeddelelse.

Den konkrete vurdering kommer, efter at Helsinge by oplever stadig mere banderelateret kriminalitet.

Vurderingen er udarbejdet af et såkaldt risikoudvalg, der består af repræsentanter fra lokale foreninger, erhvervslivet, politi, skoler, centraladministration og byråd.

Håbet er, at den konkrete handleplan, som udvalget har udarbejdet, vil kunne gribe hurtigt ind i overfor unge under 18 år, som er på vej ud på et kriminelt skråplan.

Foruden fire nye tiltag indeholder handleplanen også forslag om at benytte et nyt screenings-værktøj, som gør socialarbejdere og sagsbehandlere i stand til at identificere de udsatte unge hurtigt. 

Modellen kaldes YLS-CMI og måler på en række veldefinerede parametre, som kriminologer erfaringsmæssigt ved ofte fører til kriminalitet, oplyser kommunen.

Kommunens handleplan mod de unge kriminelle kommer i kølvandet på forårets uroligheder i Helsinge by og bygger videre på det SSP-samarbejde og de sociale- og kriminalpræventive indsatser, som Gribskov allerede arbejder med.

Den endelige handleplan forventes vedtaget på et byrådsmøde i december. 

Disse nye tiltag foreslår risikogruppen

  • Et exit-light program, der skal hjælpe unge ud af bandemiljøet
  • Skræddersyet job-coaching
  • Øget fokus på unges brug af alkohol og stoffer
  • Brug af nye værktøjer til at identificere unge, der er på vej ud på et skråplan
Kilde: Gribskov Kommune

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik