Gribskov-politikere vil bekæmpe bander

Urolighederne i specielt Helsinge har fået Gribskovs politikere til at tage initiativ til et nyt udvalg.

quote Vi har gennem den seneste tid oplevet overfald og knivoverflad i Helsinge. Det er episoder, som ikke skal finde sted i vores byer.

Anders Gerner Frost, der er borgmesterkandidat for nytgribskov

Problemer med narkosalg, bandegrupperinger og generel utryghed i specielt den nordsjællandske by Helsinge får nu Gribskov Kommune til at gå nye veje for at sætte en stopper for udviklingen.

Et enigt økonomiudvalg besluttede mandag aften at sende forslaget om et udvalg, der skal arbejde med netop den slags problemer, videre til byrådet.

Det var partiet nytgribskov, der stillede forslag om sagen.

- Vi har gennem den seneste tid oplevet overfald og knivoverflad i Helsinge. Det er episoder, som ikke skal finde sted i vores byer. Vi skal sørge for trygheden for borgere i Gribskov ved konkrete initiativer og handlinger – ikke kun med velmenende udtalelser, lyder det fra Anders Gerner Frost, der er borgmesterkandidat for nytgribskov.

- Derfor mener vi, at etablering af et tæt samarbejde mellem politi, sociale myndigheder, skoler og lokalpolitikere, for at løse de aktuelle udfordringer vi står i. Med udvalget vil vi skabe politisk fokus på problemstillingen samt sikre at der handles på problemerne, siger han. 

Borgmester Kim Valentin er formand for økonomiudvalget og var derfor med til at støtte op om forslaget. Han mener, at der bør handles hurtigt. 

- Vi kan jo se, at det er nu, vi skal rykke på vores tryghedsdagsorden heroppe. Og jeg mærker også, at der er rigtig mange beboere, borgere, virksomheder og foreninger, der er interesserede i at få det her til at ske, siger Kim Valentin, borgmester i Gribskov for Venstre.

Inspiration fra lokalsamfundet

Det nye udvalg skal bestå af fem lokalpolitikere, men de skal hente inspiration fra repræsentanter for politiet, de sociale myndigheder samt forældre, skole og ungdomsklub, fortæller Anders Gerner Frost. Sammen skal de udarbejde en handleplan med konkrete forslag til, hvordan kriminaliteten nedbringes i Gribskov Kommune, herunder hvordan rekrutteringen af unge til bandemiljøet bremses.

Udvalget skal arbejde med afsæt i regeringens bandepakke, der blev vedtaget først på året. Den indeholder en lang række forskellige initiativer mod rocker- og bandekriminalitet. Det nye udvalg skal undersøge, hvordan de kan bruges lokalt. 

Regeringens bandepakke indeholder blandt andet disse elementer

I byrådet på mandag

Urolighederne er i Gribskov særligt synlige i Helsinge.

- Der har udfordringen været der gennem mange år. Alle har vidst, at den var gal, med mørke biler ved Statoiltanken, der kørte mystiske ruter - og alle har vidst, at der kunne købes stoffer bestemte steder - og det er jo kun ved de mere voldsomme episoder, der er synligt politi til stede. Samtidig ved vi, at hvis man så sætter fokus på problemerne et sted - så flytter de sig. Det skal udvalget blandt andet kunne se på, siger Anders Gerner Frost til TV2 Lorry.

Borgmesteren roser politiets indsats gennem den seneste tids uroligheder. 

- Hvis de ikke havde gjort det, de har gjort, så var det jo eskaleret. Men hvis vi kigger på lidt længere sigt, så skal vi jo se på: kunne vi have gjort noget forbyggende, siger Kim Valentin.

Netop det skal udvalget tale igennem, siger borgmesteren.

Nordsjællands Politi har endnu ikke modtaget en invitation til at være med, men siger til os:

- Vi er generelt positive overfor at samarbejde med kommunerne om at nedbringe kriminaliteten, så det vil vi se med positive øjne på, siger Henrik Suhr, pressekoordinator, Nordsjællands Politi.

Mandag skal byrådet holde møde og beslutte, om udvalget bliver en realitet. 

Artiklen er opdateret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere