Nu skal brandmænd sendes ud til hjertestop

Hovedstadens Beredskab, Tårnby Brandvæsen og Beredskab Øst indgår nyt samarbejde med Region Hovedstadens Akutberedskab, så brandfolk i de tre beredskaber kan sendes til hjertestop og yde livreddende førstehjælp, indtil ambulancen når frem.

Tid er altafgørende, når det drejer sig om hjertestop.

Det er helt fundamentalt, at hjælpen kommer frem så hurtigt som muligt, så der kan startes livreddende førstehjælp.

Derfor har Hovedstadens Beredskab, Tårnby Brandvæsen og Beredskab Øst indgået en samarbejdsaftale med Region Hovedstaden, hvor brandfolk fra de tre beredskaber kan blive sendt ud til hjertestop.

Brandfolkene bliver sendt ud, når det vurderes, at de med nærmeste ledige køretøj kan være hurtigere fremme end ambulancen. 

- Dette er et fantastisk samarbejde, hvor vi som region samarbejder med brand- og redningsberedskaber om et godt formål, nemlig sammen at redde flere liv.  Vi har i dag gode overlevelsesresultater, men internationale erfaringer viser os, at vi i samarbejde med andre professionelle kan gøre det endnu bedre. Derfor går vi i gang nu, siger direktør i Region Hovedstadens Akutberedskab Freddy Lippert i en pressemeddelelse. 

Bedre brug af kompetencer
Hovedstadens Beredskab, Tårnby Brandvæsen og Beredskab Øst har tilsammen 14 døgnbemandende stationer og hjertestartere på alle køretøjer, der indgår i ordningen.

Derudover er brandmændene alle uddannede og har kompetencerne til at yde den livreddende førstehjælp. Kompetencer som de også bruger ved større ulykker.

Det er derfor oplagt at etablere ordningen. 

- Det giver særdeles god mening at lade brandfolkene i vores tre beredskaber bruge deres kompetencer og for manges vedkommende erfaringer fra ambulancetjenesten til at yde en bedre service over for vores borgere. Det medvirker til hurtigere hjælp og bedre overlevelsesmuligheder i tilfælde af et hjertestop, lyder det i en fælles udtalelse fra direktør for Hovedstadens Beredskab, Jakob Vedsted Andersen, beredskabschef for Tårnby Brandvæsen Henning Vestergaard og beredskabschef for Beredskab Øst, Rasmus Storgaard Petersen.

Ordningen er netop trådt i kraft.

I første omgang etableres ordningen som en forsøgsordning, der løber frem til 1. september 2019. De tre beredskabers brandmænd vil blive sendt ud til hjertestop inden for de geografiske områder, de dækker.

Fakta:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere