Nu åbner Københavns bredeste cykelsti

Den nye cykelsti slår Dronning Louises Bro som Københavns bredeste cykelsti.

Tirsdag åbner Københavns bredeste cykelsti på Dybbølsbro.

Cykelstien bliver ti meter bred og giver efter åbningen mere plads til de 21.000 cyklister, der dagligt krydser broen.

- I årevis har Dybbølsbro været underdimensioneret i forhold til de store mængder af gående og cyklende, som tager turen over broen, siger teknik og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Nu har vi endelig fået forbedret kapaciteten, hvilket giver en langt bedre hverdag for de titusindvis af cyklende og gående, som anvender Dybbølsbro. Forhåbentlig kan det få endnu flere til at vælge cyklen på deres vej gennem København.

Mere plads til fodgængere

Det er ikke kun cyklisterne, der får gavn af broen. Der bliver også mere plads til de 13.000 fodgængerne, der tager turen over broen hver dag.

Og det skaber glæde hos Cyklistforbundet, at der nu er plads til alle på cykelstien.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

- Cyklisterne og fodgængere har levet under meget ringe forhold, hvor man har måttet slås om pladsen på broen, så vi var glade, da politikkerne besluttede at udvide den, fortæller Erik Hjulmand, formand for Cyklistforbundet København, til TV 2 Lorry.

Førhen var der et stort hul i midten af broen, som adskilte bilisterne fra cyklisterne på vej mod Vesterbro og fodgængerne. Det hul er nu fyldt ud med ståldæk, som forbinder Vesterbro med Kalvebod Brygge og derefter Islands Brygge via Cykelslangen og Bryggebroen.

Sådan så Dybbølsbro ud inden renoveringen. Hullet mellem vejbanen og fortov samt cykelstien er fyldt ud for at gøre den nye cykelsti bredere.
Sådan så Dybbølsbro ud inden renoveringen. Hullet mellem vejbanen og fortov samt cykelstien er fyldt ud for at gøre den nye cykelsti bredere.
Foto: Scanpix

Slår Dronning Louises Bro

Tidligere var cykelstien på Dronning Louises Bro Københavns bredeste cykelsti med sine fire meter i hver retning.

Den rekord er nu slået af den ti meter brede dobbeltrettede cykelsti på Dybbølsbro. Ifølge Cyklistforbundet er Dybbølsbro det helt rigtige sted at udvide en af Københavns mange cykelstier.

- Det er et sted, hvor der er meget cykeltrafik, mange pendlere, folk med ærinde i Fisketorvet og folk der bor i området, siger Erik Hjulmand.

Når københavnerne på tirsdag krydser Dybbølsbro, byder Teknik- og Miljøforvaltningen på en kop kaffe og et kort over byens grønne cykelruter fra klokken 10 til 12.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik