Nordsjællændere taber flest penge på hussalg

Husejere i Nordsjælland har svært ved at sælge deres hus i samme prisklasse som før finanskrisen, viser ny opgørelse.

Selvom det er attraktivt at bo nord for København, og boligpriserne stiger i de nordsjællandske kommuner, er det langt fra lig med, at der er en gevinst at hente ved at sælge sit hus.

Mange af de nordsjællandske husejere, der købt deres bolig lige før økonomien tog et gevaldigt dyk tilbage under finanskrisen, har således lidt markante økonomiske tab ved at sælge deres hus.

Det viser nye tal fra Boligsiden.dk,  som har sammenlignet salgspriserne på huse, der blev købt i perioden 1. juli 2006 til 30. juni 2008 og solgt igen mellem 1. juli 2016 og 30. juni i år.

Ifølge opgørelsen fra Boligsiden.dk ligger andelen af sælgere, der har tabt penge på et salg, på mellem 32 og 83 procent i alle 11 nordsjællandske kommuner.

Værst i Gentofte

Kigger man nærmere på listen, fremgår det, at det står værst til i Gentofte, som topper listen med et gennemsnitligt tab på 1,2 millioner kroner i hver i de handler, hvor sælger har måttet sælge for mindre, end han købte.

- Der er stor efterspørgsel efter huse i netop kommunerne nord for hovedstaden, og det har presset priserne i vejret. Der er mange i de områder, der har købt på et uheldigt tidspunkt, og altså nu har svært ved at sælge i samme prisklasse. Selv om priserne i øjeblikket stiger i Nordsjælland, har priserne de fleste steder ganske enkelt ikke nået det niveau, det havde før finanskrisen, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det er dog ikke kun nord for København, at uheldige husejere må sælge for mindre, end de købte for i sin tid. Også flere andre sjællandske kommuner - herunder særligt de vest- og sydsjællandske - hører til blandt de områder, hvor husejere har lidt tab på deres hussalg. Det drejer sig især om Sorø, Faxe, Slagelse, Stevns og Næstved, skriver Bolgsiden.dk.  

- Huspriserne på hele Sjælland steg i midten af 00’erne, da det gik rigtig stærkt i København og omegn. Dengang var optimismen i yderområderne på Sjælland stor, og det er husejerne kommet til at betale for,  siger Birgit Daetz til Boligsiden.dk

Her er tabene størst

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Black Friday

Guide: Sådan får du mest ud af Black Friday

Onlinehandel Black Friday

Advarsel før Black Friday - sådan undgår du at blive snydt på nettet

Døde grise foran Lorry

Døde smågrise efterladt flere steder i København - kendt skralder står bag

søretten

Ejer af webbutikker vil ikke tilbagebetale trods stævning

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere