Minister går ind i sag om ulovlig fiskeri: "Det er uacceptabelt"

Fiskeri- og ligestillingsminister, Karen Ellemann, Venstre, er opsat på at øge kontrollen i Øresund.

Efter at Greenpeace Danmark for godt en måned siden dokumenterede med video, hvordan fiskere i Øresund begår ulovlig trawlfiskeri, går fiskeriminister Karen Ellemann, Venstre, nu ind i sagen.

Det gør hun på foranledning fra De Konservatives miljøordfører og gruppeformand, Mette Abildgaard, der har rejst spørgsmål om sagen overfor ministeren.

Mette Abildgaard har for en uge siden spurgt Karen Ellemann, hvilke initiativer, der kan igangsættes for at styre kontrollen med det ulovlige fiskeri i Øresund.

Og nu har ministeren svaret:

- Ulovligt fiskeri er uacceptabelt, og jeg vil derfor gerne se på, om der er behov for at styrke kontrollen med fiskeriet i Øresund, starter Karen Ellemann sit skriftlige svar.

- Kontrollen i Øresund har allerede høj prioritet, men der er en særlig udfordring med kontrol af mindre fartøjer med en længde på under 12 meter, idet disse fartøjer ikke er omfattet af krav om satellitovervågning.

To kuttere fra Gilleleje

Det var i perioden fra den 17. februar til den 22. februar at miljøorganisationen Greenpeace observerede og dokumenterede fire tilfælde af, hvad organisationen kalder ulovligt fiskeri i den nordlige del af Øresund.

Alle fire tilfælde handlede om de samme to kuttere, hvoraf den ene er hjemmehørende i Gilleleje, mens den anden bruger havnen i Gilleleje som udgangspunkt for fangstrejser.

I sit videre svar skriver Karen Ellemann:

- Derfor har jeg bedt Fiskeristyrelsen om at komme med forslag til, hvordan indsatsen i Øresund kan opprioriteres. Det gælder både den traditionelle kontrol til søs, men også hvordan vi kan styrke indsatsen fra land.

Hun vil nu drøfte sagen med fiskeriordførerne på et kommende møde, og her vil man også vende muligheder og idéer i forhold til, hvordan kontrollen kan styrkes og udvikles på lidt længere sigt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik