Mette Frederiksen: "Et angreb mod vores tryghed"

På et pressemøde onsdag formiddag har statsminister Mette Frederiksen (S) udtalt sig om tirsdagens eksplosion ved Skattestyrelsen i København.

Statsminister Mette Frederiksen (S) kalder onsdag formiddag tirsdagens eksplosion ved Skattestyrelsen for "et angreb mod vores tryghed".

- Det her er meget voldsomt. Det er det for borgerne og naboerne. Og det er det for medarbejderne i Skattestyrelsen. Og det er det som samfund. For det er et under, og det er et held, at ingen er kommet alvorligt til skade. Der er tale om en meget alvorlig forbrydelse. Og en meget stor eksplosion.

Hun mener, at det er for tidligt at konkludere, om eksplosionen kan betegnes som terror, men uanset hvad ses det som en alvorlig forbrydelse.

- En bevidst handling

- Vi betragter det her som en alvorlig forbrydelse. Og en bevidst handling. Vi kender ikke gerningsmænd eller motiv. Mange ressourcer er allokeret. Jeg kan ikke sige mere nu, men jeg vil gerne understrege, at vi på ingen måder ser det som drengestreger eller en tilfældighed. Det er et angreb på vores tryghed. Derfor ser vi på det her med meget stor alvor.

- Når politiet bruger udtrykket 'et angreb', så er det, fordi der tale om en bevidst handling. Men jeg vil ikke konkludere eller gisne om, hvad det er, der har ramt os på Østerbro i aftes. Dét at placere sprængstof i en storby som København er en alvorlig forbrydelse ligegyldigt hvad, og det er et under, at ingen er kommet til skade, siger Mette Frederiksen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere