Eksplosion smadrer facade på Skattestyrelsen: Minister er rasende

Københavns Politi bekræfter, at der var tale om en eksplosion ved Skattestyrelsen på Østerbro tirsdag aften. Skattemister mener, det eksplosionen er lavet med fuldt overlæg.

Københavns Politi rykkede sent tirsdag aften ud med en større politistyrke til Skattestyrelsen på Østbanegade på Østerbro i København.

Her havde flere vidner i området hørt et højt brag omkring klokken 22.15.

Politiet kunne efter nærmere undersøgelser på stedet konstatere, at Skattestyrelsens bygning var blevet beskadiget, og at flere ruder var ruder knust. Dog er ingen personer kommet til skade, oplyser politiet på Twitter.

Billeder her til morgen viser, at facaden på Skattestyrelsens bygning ser meget ødelagt ud. Vinduer er smadret, og metalplader dingler fra facaden på bygningen

Voldsommme skader på Skattestyrelsens bygnings facade.
Voldsommme skader på Skattestyrelsens bygnings facade.
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix

Efter nattens efterforskning, hvor også Hærens Ammonitionsrydningstjeneste bistod med opklaringsarbejdet, kan Københavns Politi onsdag morgen bekræfte, at der var tale om en eksplosion. Det skriver Ritzau, som har talt med Michael Andersen, vagtchef hos Københavns Politi.

Vagtchefen fortæller, at to personer skulle have været inde i bygningen ved eksplosionen, men at de ikke kom til skade.

quote Hele mit værelse og bygning rystede. Jeg kunne mærke et tryk for brystkassen.

Beboer i Nordhavn

I kølvandet på nattens eksplosion valgte DSB at indstille al togtrafik til og fra Nordhavn Station. Det skete på anmodning fra politiet, som har været på stedet hele natten og fortsat på at undersøge omstændighederne onsdag morgen.     

- Vi er stadigvæk ved Skattestyrelsen, og der er afspærret. Jeg har ikke nogen tidshorisont for, hvor lang tid, det vil vare. Det er op til dem, der laver de tekniske undersøgelser. Men togtrafikken kan igen passere Nordhavn Station, sagde vagtchef Michael Andersen til TV 2 ved 05-tiden i morges.

Skatteminister: "En fuldstændig uacceptabel handling"

De voldsomme scener chokerer skatteminister Morten Bødskov (S). Han kalder på Twitter scenerne på Østerbro for "forfærdelige".

Overfor nyhedsbureauet Ritzau kalder ministeren det "åbenlyst", at eksplosionen er lavet med fuldt overlæg:

- Det er jo et helt vanvittigt syn, og man kan se, at der er sket en meget kraftig eksplosion ved facaden på Skattestyrelsen, og det er en fuldstændig uacceptabel handling, siger Morten Bødskov, som tidligt onsdag morgen besøger Skattestyrelsens bygning på Østerbro.

- Ved man selv det mindste, skal man henvende sig til Københavns Politi, så vi kan stille dem til ansvar, som står bag det her, siger han.

Skatteminister Morten Bødskov (S) besøger tidligt onsdag morgen Skattestyrelsens bygning på Østerbro.
Skatteminister Morten Bødskov (S) besøger tidligt onsdag morgen Skattestyrelsens bygning på Østerbro.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix

Du siger, at der er tale om, at der er nogle, som har forårsaget den her eksplosion?

- Det synes rimeligt åbenlyst, at facaden her er sprængt i luften. Nu foretager Københavns Politi selvfølgelig en efterforskning, men hvis man ved noget, så skal man henvende sig, siger Morten Bødskov. 

Han fortæller, at de medarbejdere, som arbejder i bygningen, er blevet bedt om at arbejde hjemme onsdag, så politiet kan arbejde på stedet. 

Vidne: - Hele mit værelse rystede

TV 2 Lorry har talt med en nabo, der bor på sidevejen, Gammel Kalkbrænderi Vej, til Østbanegade, hvor Skattestyrelsen ligger, og hun ikke bare hørte braget. Hun mærkede det også.

- Hele mit værelse og bygning rystede. Jeg kunne mærke et tryk for brystkassen, fortæller hun.

Først troede hun, at der var sket en eksplosion på Nordhavn Station.

Kort efter braget hørte hun folk løbe panikslagne ude foran hendes vindue, der overvejede, om de skulle løbe over og hjælpe eventuelle tilskadekomne.

Da hun kiggede ud af vinduet godt en time efter braget, så hun blå blink og afspærringer.

- Det er da ikke specielt rart, siger hun.

Flere personer, der hørte ekplosionen, har fortalt om deres oplevelse på Twitter. Nedenfor kan du se et udpluk af nattens tweets samt billeder af politiets arbejde på stedet.

 
 
Foto: Pressefotos.dk
 
 
Foto: Pressefotos.dk
 
 
Foto: Pressefotos.dk
 
 
Foto: Pressefotos.dk