Laveste antal tvangsauktioner i 10 år: Hovedstaden i stort fald

Region Hovedstaden oplevede færre tvangsauktioner i 2017 end 2016. Det skyldes et økonomisk opsving, fortæller ekspert.

Antallet af tvangsauktioner er det laveste i 10 år.

Det viser tal Danmarks Statistik, der sammenligner 2016 med 2017. Særligt Region Hovedstaden har holdt hovedet over vandet med 41 færre tvangsauktioner i 2017 i forhold til året før.

- Det handler om, at Region Hovedstaden har haft nogle af de største prisstigninger på fast ejendom, og når prisen stiger, er det nemmere at komme af med sin bolig uden at skulle sælge på tvang, siger Steen Bocian, cheføkonom hos Dansk Erhverv til TV 2 Lorry. 

Fald af tvangsauktioner fra 2016 til 2017 i %

  • Region Hovedstaden:
    -11 %
  • Region Sjælland:
    0 %
  • Region Nordjylland:
    -11,9 %
  • Region Midtjylland:
    - 3,9 %
  • Region Syddanmark:
    - 8 %

Det lave antal tvangsauktioner skal ses i lyset af det økonomiske opsving, som har sikret fremgang i både huspriser og beskæftigelse i alle landsdele.

Derudover er renterne rekordlave, hvilket gør, at de fleste boligejere er i stand til at betale renterne på deres gæld, hvorved tvangsauktion kan undgås, forklarer Steen Bocian.

På landsplan var der samlet set 2.657 tvangsauktioner i 2017 - det er 141 færre end året før.

Region Sjælland er fortsat uændret

I Region Sjælland ser det ikke nær så lyst ud. Her er antallet af tvangsauktioner uændret fra 2016 til 2017. Regionen oplever som den eneste i landet dermed ikke et fald i antallet af tvangsauktioner.

- Det er den region, der har haft sværest ved at komme ud af den økonomiske krise på boligmarkedet. Priserne ligger stadig betydeligt under niveauet inden krisen i flere kommuner, siger Steen Bocian og tilføjer: 

- I det mindste begynder tingene at stabilisere sig, og antallet af tvangsauktioner vil nok falde, når man kigger frem i tiden, siger han.

Hvad er en tvangsauktion?

  • Når en boligejer ikke betaler renter eller afdrag til tiden, kan en kreditor, der har lånt dig penge med sikkerhed i dit hus, begære boligen solgt på tvangsauktion.
  • Derudover kan SKAT begære tvangsauktion mod dig, hvis du ikke har betalt dine ejendomsskatter.
  • Boliger på tvangsauktion handles ofte betydeligt under markedspris.
Kilde: Bolius

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik