Kommune oplever flere hjemløse: Nu kommer boligselskaber med tiltrængt hjælp

Økonomiudvalget i Tårnby har godkendt oplægget til en aftale med de lokale boligselskaber om at skaffe 40 boliger til de mest udsatte hjemløse i Tårnby.

En aftale mellem Tårnby Kommune og kommunens almene boligselskaber betyder nu, at 40 boliger skal frigives af boligselskaberne til udfordrede borgere, der ikke har tag over hovedet.

Før sommerferien havde Tårnbys borgmester Allan S. Andersen (S) et møde med boligselskaberne, som her udviste velvillighed og gerne vil bidrage til at løse denne store samfundsudfordring, skriver Tårnby Kommune i en pressemeddelelse.

Efterfølgende har økonomiudvalget godkendt aftalen med boligselskaberne, som falder i forlængelse af arbejdet med kommunens hjemløsestrategi, som blev vedtaget i starten af året. En strategi, hvor målsætningen ”handler om at bruge kendt viden på området til at løse de hjemløses problemer”.

Her vil en bolig ofte være en forudsætning og det første skridt for at kunne sætte ind med de rigtige indsatser over for blandt andet problemer af psykisk karakter, misbrug eller manglende sociale relationer.

Oplever stigning blandt hjemløse

De 40 boliger, som boligselskaberne stiller til rådighed bliver fordelt forholdsmæssigt efter boligselskabernes størrelse - altså i forhold til antallet af boliger, som de råder over i Tårnby Kommune.

Og hjælpen falder på et tørt sted og glæder derfor borgmester Allan S. Andersen:

- Vi har desværre oplevet en stigning i antallet af hjemløse både på landsplan og i Tårnby i de senere år. Det er en udfordring, vi skal gøre noget ved - og det gør vi nu sammen med boligselskaberne. Der skal lyde en stor tak til boligselskaberne for at bidrage og for udvise et særligt og akut socialt ansvar over for en gruppe borgere, som ofte har en række problemer, hvor det at de får en permanent bolig kan være første skridt i retning af et helt andet og bedre liv, siger han.

Som led i indsatsen på hjemløseområdet vil der fremover være en hjemløsekoordinator, en boligsocial medarbejder og også en aktivitetsmedarbejder i Tårnby, som blandt andet skal varetage opgaverne i Aktivitetscentret, hvor der vil være pædagogisk støtte og råd til hjemløse.

Aftalen om de 40 boliger til hjemløse skal nu endelig godkendes i de enkelte boligselskabers organisationsbestyrelser.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere