Nyt i sag om hjemløs mand med ild i soveposen

Nordsjællands Politi har fået svar på de tekniske undersøgelser af den sovepose, en hjemløs mand lå og sov i da den pludselig brændte.

Efter godt og vel to måneder kan Nordsjællands Politi nu oplyse nyt i sagen om den 55-årige hjemløse mand, som angiveligt fik stukket ild til sin sovepose, mens han overnattede på Skodsborg Station i starten af februar.

Historien trak dengang store overskrifter og skabte voldsom forargelse. Blandt andet hos de hjemløses landsorganisation SAND, som kaldte sagen ”pervers i en ekstrem grad”.

Nordsjællands Politi har efterfølgende fået foretaget tekniske undersøgelser af den 55-åriges sovepose.

Undersøgelerne har vist, at der var brændbare væsker på den, hvilket stemmer overens med den 55-åriges forklaring om, at han havde kunnet lugte brændbare væsker.

- Det fortæller os, at vi ikke kan udelukke, at det er en påsat brand, siger Henrik Gunst, politikommisær i personfarlig kriminalitet ved Nordsjællands Politi, til TV 2 Lorry.

quote Det er vigtigt for os ikke at skabe utryghed blandt borgerne. Når det er sagt, så har vi heller aldrig tidligere set noget lignende

Henrik Gunst, politikommisær i personfarlig kriminalitet ved Nordsjællands Politi

Tømt for muligheder

Han tilføjer, at det ikke nødvendigvis behøver være benzin, men at det også kan være lampeolie. Det ændrer dog ikke på, at sagen stadig er uopklaret.

- Lige nu må vi konstatere, at vi har en uopklaret sag med ingen mistænkte eller anholdte. Hverken videoovervågningen i området, presseomtale eller den forurettede har kunnet bidrage med noget. Så vi er ved at være udtømt for muligheder, siger Henrik Gunst.

Har aldrig oplevet lignende

Han tilføjer, at politiet gennem hele deres efterforskning har set meget alvorligt på sagen, da de ikke ønsker, at der skal herske nogen form utryghed blandt hjemløse eller andre, der sover ude i det fri.

- Det er vigtigt for os ikke at skabe utryghed blandt borgerne. Når det er sagt, så har vi heller aldrig tidligere set noget lignende, og vi har heller ikke efterfølgende set noget lignende. Så det er ikke en trend. Tværtimod, siger Henrik Gunst.

Den 55-årige Hus Forbi-sælger kom ikke til skade ved branden. Han nåede at få slukket ilden, som var opstået i fodenden, med sine handsker, og han pådrog sig derved ingen fysiske brandskader.

Henrik Gunst fortæller, at manden i dag har det godt og er ved at vende tilbage til samfundet.

Nedenfor kan du se et tidligere indslag om hændelsen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

indbrud

Politiet advarer om særlig indbrudstendens efter flere indbrud i påsken

Føtex2

Føtex "leverer lige til døren" - men her går det helt galt

svindel nemid

Tre anholdt for million-bedrageri - udgav sig for at ringe fra politiet

Helsingør

Klokke-koks: Kirkeklokker gik i gang af sig selv i nat

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere