Kommune dropper parkeringsanlæg – nu går pengene til cykelparkering

Cykelparkeringspladser er en mangelvare i København, og derfor vil Teknik- og Miljøforvaltningen i København have 200 nye parkeringspladser ved Dybbølsbro Station.

Foto: Bax Lindhardt - Ritzau Scanpix

En optælling fra Københavns Kommune viser, at omkring 200 cykler står parkeret uden for stativer omkring Dybbølsbro.

I forvejen er der 90 stativer, men det er altså langt fra nok, mener Teknik- og Miljøforvaltningen i København, der ønsker at etablere cirka 200 cykelparkeringspladser i to etager i umiddelbar nærhed af stationsnedgangene.

Læs også Vagtværn måtte overvåge hærværksramte bycykler

Der er lagt op til at anvende en model med hydraulik, som gør systemet let at betjene, og det er en løsning, som teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) bakker op om.

- Vi skal gøre det attraktivt at kombinere de grønne transportformer som for eksempel cykel og tog, og det gør vi blandt andet ved at sørge for ordentlige parkeringsforhold for cyklister, der skal videre med toget. Forhåbentlig kan 200 nye parkeringspladser på den måde gøre det lettere at være både fodgænger og cyklist i et trafikknudepunkt som på Dybbølsbro, siger Ninna Hedeager Olsen.

Deler udgiften med DSB

Projektet har en værdi af syv millioner kroner, hvor Københavns Kommune og DSB deler udgiften. Pengene til projektet skulle egentlig være gået til et fuldautomatisk parkeringsanlæg ved Vanløse Station, men her vurderes der nu at parkeringspladser nok, efter indkøbscentret Kronen udbyggede med 600 nye pladser.

Læs også Roskilde investerer millionbeløb i cykelparkering

Beslutter politikerne sig til at sige ja til idéen, vil et egentligt projekt blive fremlagt til beslutning i 2019, mens parkeringspladserne vil stå færdige i 2020. I 2025 forventes det i øvrigt, at der vil være et behov på mellem 500 og 700 p-pladser.

Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til forslaget mandag d. 17. september.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik