Efter 6 års kamp fik kørestolsbruger badesti : Nu er den ødelagt

Jeg er dybt skuffet. Sådan lyder det fra Helga Mark, som år efter år har kæmpet for at få en badesti ved Helgoland. Nu er den gået i stykker.

Efter seks års kamp for at få genetableret en badesti for kørestolsbrugere ved Amager Strandpark fik Helga Mark endelig sin vilje i september 2016. Det troede hun i hvert fald. For der besluttede kommunen, at badestien skulle blive til virkelighed.

Men da stien blev indviet i juni, var den hverken lang nok eller lavet af et holdbart materiale, mente hun, og nu ser det ud til, at hun har ret, i hvert fald i den sidste del. Broen er nemlig allerede gået i stykker af vind af vejr.

quote Jeg er dybt, dybt, dybt skuffet over, at det ikke er, som de i første omgang lovede.

Helga Mark, kørestolsbruger

- Jeg er dybt, dybt, dybt skuffet over, at det ikke er, som de i første omgang lovede. Sådan som den er nu, kan jeg slet ikke bruge den. Den er helt ubrugelig, siger Helga Mark.

Helga Mark undrer sig

Helga Mark undrer sig over, at kommune har bygget noget, der ikke holder, og hun mener, at kommunen i stedet skulle have bygget badestien i metal.

- Den havde jo holdt i meget længere tid, hvis den var lavet i metal. Jeg synes ligeså godt, de kan lave det ordentligt fra starten af, for selvom kommunen reparerer badestien, sker det samme bare igen næste år, siger hun.

quote Jeg giver ikke op. Nu giver jeg lige kommunen en chance for at rette op på det, men den skal jo være klar til sommer.

Helga Mark, kørestolsbruger

Men i Københavns Kommune er de ikke enige i, at broen ikke er bygget på bedste vis. Den er nemlig bygget af genbrugsplast, som, ifølge centerchef Nikolaj Hvingtoft Hansen, er det mest fornuftige materialevalg til det relativt barske miljø, der er i Amager Strandpark.

- Grunden, til at badestien pt. er ubrugelig, er, at funderingen er blevet presset op af den forhøjede vandstand fra efterårsstormen Ingolf, men det har ikke noget med materialevalget at gøre. Det var en kendt risiko, for der er store naturkræfter i spil på stedet, lyder det fra centerchefen.

Helga Mark giver ikke op

Men Helga Mark mener, at det er for dårligt, at den allerede nu er gået i stykker, og hun giver ikke op på sin drøm om trygt at kunne regne med at kunne bade fra Amager Strand hver sommer.

- Jeg giver ikke op. Nu giver jeg lige kommunen en chance for at rette op på det, men den skal jo være klar til sommer.

Kommunen har da også planer om at reparere stien inden sommer, lyder det fra Nikolaj Hvingtoft Hansen:

- Planen er, at badestien lægges igen, så snart vi er ude af vintersæsonen, hvor der stadig er risiko for store storme og forhøjede vandstande. Den bliver dermed klar i fin tid, før sommeren kommer, siger han.

Hvis kommune alligevel vælger ikke at reparere badestien, vil Helga Mark sætte sig foran rådhuset for at minde borgmesteren om vigtigheden af stien for de handicappede.

Det gjorde hun også i 2016, da der var budgetforhandlinger. Her sad hun dag efter dag foran rådhuset med et skilt, hvor der stod:

"Amager Strandpark for alle. Vi handicappede har også ret til at bade som alle andre!! Giv os en rampe nu!!"

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik