Amager Strandpark: Her kan kørestolsbrugere ikke bade

Kørestolsbrugere kan ikke bade i Amager Strandpark. Københavns Kommune, der administrerer stranden, har nemlig fjernet kørestolsrampen.

Da Amager Strandpark åbnede i 2005, kunne kørestolsbrugere tage elevatoren til strandstationernes tag og bade i Øresund ved hjælp af en kørestolsrampe, der gik ud i vandet.

Nu, 11 år senere, er begge dele fjernet.

Når varmen melder sin ankomst og solen bager over det ganske land, så får mange lyst til en dykkert i bølgen blå. For de fleste kan det også lade sig gøre, men er du handicappet er sagen en anden.

Hvert fald når det gælder Amager Strandpark. Her har kørestolsbrugere i årevis beklaget, at kørestolsrampen i strandparken blev nedtaget - men tilsyneladende for døve øren.

Ifølge flere artikler fra blandt andet Amagerbladet er problematikken blevet rejst tidligere.

Her beretter den handicappede Michaell Floyd Jensen blandt andet om den episode, hvor det gik op for ham, at de saltvandskørestole, som var indkøbt til handicappede badegæster, var blevet kasseret.

- Engang, da jeg ville låne en strandkørestol, fik jeg at vide, at jeg skulle ringe dagen før, for stolene stod nede på Islands Brygge. "Men det er i dag jeg har fri og har lyst til at gå i vandet," sagde jeg, men der var ikke noget at gøre. De kunne da have opbevaret dem i strandstationernes depotrum. Nu har jeg fået at vide, at de har kasseret dem, for der var ingen, der brugte dem, sagde de. Det er da klart, hvis flere oplever, de ikke har dem, når de skal bruges, sagde Michaell sidste år til Amagerbladet.

Det billede genkender Helga Mark, der ligesom Michaell er kørestolsbruger. Hun er skuffet over Københavns Kommune, der nu siden årsskiftet har administreret Amager Strandpark.

- Jeg bor i Københavns Kommune og betaler min skat til Københavns Kommune. Og alligevel kan jeg ikke bade fra Strandparken, da der ikke er en handicaprampe, skriver Helga Mark i et brev til Miljø og Fødevareminister Esben Lunde Larsen og Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune, Morten Kabell.

Også Næstformand i Den Blå Foreningsby, Casper Peter Risby Mortensen, genkender problematikken, og stod det til ham, var rampen aldrig blevet fjernet.

- Vores medlemmer er også handicappede, så det er klart at vi også har en interesse i, at de kan færdes på stranden, siger Casper Peter Risby Mortensen, som tilføjer:

- Jeg synes, at man skal optimere adgangsforholdene for handicappede.

På Københavns Rådhus medgiver man, at det ikke er godt nok. Der skal være en bro til de handicappede, er beskeden. Nu skal kommunen til at vurdere, hvor pengene skal komme fra.

Se med i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30 på TV 2, hvor vi ser nærmere på sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik