Københavns Kommune: Ok at smide affald ved en fyldt skraldespand

Det varme vejr indbyder til udendørsaktiviteter, og derfor er det højsæson parkerne. Med brug følger skrald – men hvad gør man, når der ikke er plads i skraldespanden?

Du kender det – vejret er varmt, roseen er kold, tæppet er pakket og papkrusene ligeså. Du har udset dig en solrig plet i parken, og bevæger dig hastigt mod den.

Du og vennerne eller familien hygger på tæppet i parken og bruger både papkrus til roseen og paptallerkener til den medbragte jordbærkage.

Til sidst opdager I, at klokken er mange og maven mangler mad, så I bestiller pizza og spiser den på tæppet, mens solen går ned.

Da skyggen rammer tæppet, bliver det koldere, og snart beslutter I jer for at gå hjem. Og som de miljøbevidste mennesker, I er, tager I naturligvis skraldet med jer. 

Men den nærmeste skraldespand i parken er fyldt til randen, og nu står valget mellem at lægge det pænt ved siden af alt det andet affald, eller tage det videre til en anden skraldespand i håb om, at der er bedre plads.

Skraldespande bliver tømt ofte

TV 2 Lorry har talt med centerchef for Københavns Teknik- og Miljøforvaltning, Nikolaj Hvingtoft Hansen. Han ved om nogen, hvor skraldet skal hen, og hvilke problemer, kommunen oplever med den daglige skraldehåndtering.

- Skraldespandene bliver typisk tømt en gang om dagen i vores mest besøgte parker som Fælledparken, siger Nikolaj Hvingtoft Hansen og tilføjer:

- I Amager Strandpark er det lidt anderledes. Hvis vejret er godt, skal der tømmes dagligt, men når vejret ikke er så godt, tømmer vi lidt sjældnere.

Centerchefen fortæller desuden, at der i højsæsonen, der starter i løbet af foråret og strækker sig over sommeren, bliver opsat større containere i flere parker for på den måde at undgå overfyldte skraldespande.

Bedre at samle op ét sted

Men hvis man går afsted med sit skrald og møder en skraldespand, som er overfyldt – er det så OK, at man sætter det ved siden af?

- På mange måder prøver man at gøre det, man kan som borger i det tilfælde. Det er alt andet lige for os, at samle det op ét sted, end det er at skulle samle det op overalt i parken, hvis folk er gået fra det. Så hvis de tager det med sig og rydder op, kan man ikke bede om meget mere, vil jeg sige, fortæller Nikolaj Hvingtoft Hansen.

Men ifølge centerchefen er den løsning dog ikke den mest optimale for de københavnske renovationsmedarbejdere.

- Mange steder er der dog mulighed for at rydde op ved at gå til en skraldespand lidt derfra. Der er som oftest ikke så langt mellem skraldespandene i parkerne, og det er altså sjældent, at de alle sammen er fyldt på én gang, siger centerchefen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik