Joy Mogensen åbner op om sit ubærlige tab

- Jeg forsøger at affinde mig med, at det ikke er alting i livet, der kan forklares eller give mening, skriver Joy Mogensen i et opslag på Facebook.

- Min datter, Sarah, var ikke i live, da jeg fødte hende natten mellem fredag og lørdag. Og jeg er så utrolig ked af det.

Sådan indleder kultur- og kirkeminister Joy Mogensen et facebook-opslag, efter hun i weekenden mistede sin datter.

quote Selvom jeg kun har mærket min lille pige indefra, så opdagede jeg, da jeg så hende, at jeg allerede elskede hende.

Joy Mogensen

Datteren, Sarah, blev født tidligt lørdag morgen, men forinden havde lægerne kunnet konstatere, at datteren ikke længere var i live, og fødslen blev derfor sat i gang.

- Jeg forsøger at affinde mig med, at det ikke er alting i livet, der kan forklares eller give mening, skriver Joy Mogensen, som midt i sorgen alligevel finder overskud til at takke alle de personer, der gav hende mod på at forfølge forældreskabet.

- Jeg vil gerne takke alle de kvinder og mænd, der har inspireret mig, og har givet mig mod til at række ud efter forældreskabet. Tak for at I delte jeres drømme og jeres kamp for den største gave jeg kan forestille mig i livet. Til jer, og til andre der stadig kæmper for at få børn: Det var og er det hele værd. Min lille piges spark i maven, når jeg spillede og sang for hende. Den kærlighed jeg føler for hende nu i den korte stund jeg får lov at holde hende. Det bliver mine mest dyrebare minder. Hold fast i håbet. Frygt ikke, tro kun. Børn er det hele værd. Det er jeg kun mere bestyrket i, skriver Joy Mogensen.

Hun tilføjer:

- Selvom jeg kun har mærket min lille pige indefra, så opdagede jeg, da jeg så hende, at jeg allerede elskede hende. Det er det vigtigste at holde fast i, midt i det overvældende ulykkelige, at jeg nu skal begrave min datter.

- Der er nok nogen, der vil lede efter årsager eller forklaringer. Det kan jeg ikke forhindre nogen i – men hvis I vil hjælpe mig, så vil jeg bede om ikke at invitere mig til at være en del af den samtale. Jeg prøver at acceptere livets uforudsigelighed frem for at fortabe mig i, om og i givet fald hvordan noget kunne være gået anderledes.

Kulturministeren beder om ikke at få blomster, men i stedet om at man bidrager til Landsforeningen Spædbarnsdød i datterens navn Sarah Antoinet Mogensen.

Hun takker samtidig sygehuspersonalet på Roskilde Sygehus.

- Tak til læger, jordemødre og personalet på Roskilde Sygehus for en hjælp og en støtte, der ikke kan sættes en pris på.

Hun siger samtidig, at hun har brug for at være sammen med min familie, og at hun derfor derfor ikke kommer til at læse folks kommentarer til hendes facebook-opslag, ligesom hun heller ikke vil være til rådighed for pressen.

Statsminister kondolerer

Bisættelsen af Joy Mogensens datter vil ifølge Statsministeriet blive holdt i stilhed for familien og de nærmeste. Statsminister Mette Frederiksen udtaler i en pressemeddelelse:

- At miste sin et barn er et helt ubærligt tab, og alle vores tanker går selvfølgelig hos Joy. Vores opgave nu er at give hende al den støtte og hjælp, som vi overhovedet kan, og sikre hende ro til, at hun kan bearbejde sorgen. Det beder jeg om, at alle respekterer, siger hun.

Kultur- og kirkeministeren påbegyndte sin orlov fredag. Hun vil være fraværende som følge af orloven indtil videre.

Ministeren for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn fungerer under orloven som kulturminister, og transportminister Benny Engelbrecht fungerer som kirkeminister.

Hverken Statsministeriet, Kulturministeriet eller Kirkeministeriet har yderligere oplysninger.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik