I dag åbner pandaanlægget for dig og mig: Nu skal pengene trille ind

For første gang nogensinde kan man i dag se pandaer i Danmark, når København Zoo åbner op for sit nye pandaanlæg. Zoo forventer tusindvis af gæster.

Panda i København Zoo under den officielle indvielse onsdag d. 10. april 2019. Foto: Emil Enemark Sørensen

Det gik ikke stille for sig, da Hendes Majestæt onsdag aften officielt indviede det nye pandaanlæg i Københavns Zoo foran store dele af den danske og kinesiske presse.

Til stede var også kulturminister Mette Bock, uddannelses- og forskninsminister Tommy Ahlers, arkitekt Bjarke Ingels, der har stået i spidsen for udformningen af det nye anlæg samt erhvervsfolk, der har sponsoreret det nye anlæg - og selvfølgelig en større kinesisk delegation.

Sidst, men ikke mindst, var også Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary til stede, der som nyudnævnt protekter for København Zoo torsdag kl. 9 åbner anlægget for alle andre gæster.

- Jeg står her ved indgangen en time inden vi åbner, og jeg kan allerede se det første par, der står klar i køen. Så vi forventer, det bliver en dag med mange besøgende, siger Jakob Munkholm Hoeck, der er presseansvarlig i Københavns Zoo.

02:00 Luk video

På en normal god sommerdag ligger besøgstallet omkring 10.000 gæster - og ifølge Zoo er det ikke urealistisk, at dagen i dag bliver mindst lige så god.

- 10-12.000 gæster er ikke utænkeligt. Vi forventer i hvertfald, at der kommer nogle tusinde. Det kan også være, at folk synes, det er for koldt, og at de i stedet gemmer det første syn af pandaer til en dag i weekenden eller påsken, siger Jakob Munkholm Hoeck.

Forvent lidt kø

Dagen indvies med en velkomst af den nyudnævnte borgmester på Frederiksberg Simon Aggesen, når H.K.H. Mary åbner Zoo for gæsterne kl. 9 som havens nye protekter - en rolle, hun har arvet fra sin svigerfar H.K.H. Prins Henrik. 

Derefter kan de mange forventningsfulde gæster, der i uge-, måneds- og årevis har glædet sig til at møde de to nye kinesiske beboere i København Zoo, pandaerne Mao Sun og Xing Er.

- Vi kommer til at have lidt crowdcontrol ved selve pandaanlægget, så vi sikrer os, at alle får en god oplvelse. Både for at skåne pandaer og de besøgende, så der ikke bliver kamp om pladsen, selvom der er god plads. Derfor skal man også forvente lidt kø ved det nye anlæg, da vi ikke bare lukker alle ind på samme tid, siger presseansvarlig Jakob Munkholm Hoeck.

Ifølge Zoo er forklaringen, at man ikke vil overbelaste de nye pandaer - på samme måde var det også op til pandaerne selv, om de til gårsdagens officielle indvielse ville være inde eller ude - hvor de, heldigvis for H.M. Dronningen og de andre æresgæster, valgte at være ude. 

Kan øge det samlede besøgstal markant

Ifølge kommerciel direktør i København Zoo Christian Higraff får ankomsten af de to nye ikoniske dyr stor betydning for hele havens fremtidige muligheder.

- Vi kan se på de zoologiske haver i Belgien og Tyskland, så har det haft en positiv betydning for besøgstallet. Og for os i København forventer vi, at pandaerne alene i sig selv kan få besøgstallet til at stige med omkring 15 procent - og også meget gerne mere siger han.

I forbindelse med det nye pandaanlæg har Zoologisk Have også fået en decideret Panda Shop, hvilket igen vidner om betydningen af de nye beboere i haven - det er ikke hvilket som helst dyr, der er er flyttet ind, og som gæsterne i dag kan få glæde af.

Og i fremtiden kan også alle de andre dyr i Zoo få glæde af, at pandaerne er kommet til Danmark.

- Vi er jo en fond, som er sat i verden for at drive naturbevarelse. Og når vi har fået de her to nye populære og unikke dyr udlånt fra Kina, så betyder det stigende besøgstal også, at vi får flere penge til at udvikle resten af haven. Så det er meget kærkomment og noget, vi glæder os meget over, siger kommerciel direktør Christian Higraff.

Program for første Zoo-dag med pandaer

Kl. 9.00: H. K. H. Kronprinsesse Mary ankommer og åbner ZOO (Hovedindgangen)

Kl. 9.00-11.00: Mød en formidler og hør om pandaen (Hovedindgangen)

Kl. 11.00-17.00: Pandaperleaktivitet - lav din egen panda af perler (Zoolab)

Kl. 15.00, 15.30, 16.00 og 16.30: Pandadans på Verdenspladsen

Kl. 20.00: Farvel og tak for i dag - Haven lukker

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik