Se kortet: Her vil unge ikke være håndværkere

Der er markant færre, der søger ind på erhvervsuddannelser i Region Hovedstaden end i andre dele af landet.

Danmark mangler faglærte, men hovedstadsområdets unge er ligeglade med politikernes målsætninger om, at flere skal have en erhvervsuddannelse.

Som de eneste sted i Danmark, har Nordsjælland og hovedstadsområdet kommuner, hvor det er under 10 procent af en undomsårgang, som vælger at tage en erhvervsuddannelse. 

De ti kommuner med lavest søgning til erhvervsskolerne ligger alle i Region Hovedstaden. 

Det skriver Dansk Arbejdsgiverforeningss nyhedsbrev Agenda

Der er således rigtig langt til politikernes målsætning om, at 25 procent af de unge skal vælge en erhvervsuddannelse efter grundskolen i 2020, og tallet skal være 30 procent i 2025.

Der er langt til målet

Det er vigtigt, at vi får flere faglærte, hvis der stadigvæk skal være murere, tømrere og malere nok til at bygge huse og SOSU'er nok til at passe ældre og syge borgere.

Vi kan være glade for, at Lorryland trods alt ikke er et isoleret land. I vores område er det nemlig kun Stevns, der er over målet på 25 procent, så som det ser ud nu, må vi håbe, vi kan trække på de andre regioners håndværkere.

Der er de unge væsentlig mere ivrige efter at starte på en erhvervsuddannelse, end de er hos.

Men selvom de andre regioner har bedre styr på deres fremtidige håndværkere og SOSU'er, end vi har, er der stadigvæk langt til målet. En analyse, som Agenda tidligere har lavet, viser, at Danmark i 2025 får brug for 60.000 ekstra faglærte. 

På kortet kan du se, hvor stor en del af de unge i din kommune, der søger ind på en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik