Vi vil opleve typisk efterårsvejr med temperaturer på omkring de 13-14 grader. Foto: Mads Claus Rasmussen

Her finder man Sjællands bedste vejr i dag

Tirsdag står den på typisk dansk efterårsvejr.

Mandag stod vejret på regn i tykke stråler, da en koldfront passerede.  Tirsdag ser vi "bagsidevejret", som hovedsageligt vil indeholde klart vejr, men med byger, oplyser Lars Holtmann, meteologassistent, TV 2 Vejret.

Luften vil være ustabil og bygerne kaotiske og svære at forudse. Den største sandsynlighed for uvejr er dog i Jylland, mens vi vil opleve det pæneste vejr på Østsjælland.

Læs også Kig mod nord: Chance for at se nordlys natten til fredag

Frisk vind 

Vejret er en del pænere end mandag, men en frisk vind fra vest vil ikke gå ubemærket hen. Det blæser relativt kraftigt fra Nordkysten, hvor der helt ude ved kysten, vil være hård vind. Det mildeste vejr, ser vi i Køge, hvor blæsten ikke vil mærkes så kraftigt.

Himlen vil være fyldt med kumulusskyer, som forekommer inden byger. Altså vil vi opleve korte byger spredt over dagen i hele området. 

Læs også Kongernes Nordsjælland: Kom på gratis naturvandring

Op til 15 grader

Vi vil opleve typisk efterårsvejr med temperaturer på omkring de 13-14 grader. Varmest bliver det i Københavnsområdet og omkring Stevns, hvor der kan blive op til 15 grader. Det vil dog føles koldere på grund af blæsten.

Hverken tirsdag, eller resten af ugen, bliver det helt skyfrit. Solen titter frem både under og mellem bygerne, men kumulusskyerne vil fortsat henover ugen være årsag til små og pludselige byger.

- Onsdag og torsdag kan vi se en kopi af vejret fra i går og i dag. Onsdag vil endnu en koldfront passere, og vi kan vi se frem til en dag lidt  a la den, vi havde i går med en masse regn og blæst, siger Lars Holtmann, TV 2 Vejret. 

Læs også Historisk dårlig sommer: Her var vejret værst

Vejret torsdag vil forholde sig meget som i dag, hvor vi har såkaldt "bagsidevejr". Vejret klarer op, men luften føles kold, og der vil også være rigeligt med skyer, som kan forårsage kraftige byger.

Det er først fredag, at vi måske kan slippe for bygerne, hvor vejret bliver mere stille, men med masser af skyer. 

Læs også Så du også morgenhimlen? Vejr-vært forklarer flammende skyer