Kig mod nord: Chance for at se nordlys natten til fredag

Der er chancer for at se nordlys natten til fredag. Men du skal være heldig, hvis du skal opleve det spektakulære vejrfænomen.

Natten til fredag er der chance for at se nordlys over hovedstadsområdet. Den amerikanske rumfartsadministration NASA vurderer, at der er 60 til 80 procent sandsynlighed for, at den geomagnetiske storm, som skaber nordlyset, forstætter det kommende døgn. Det oplyser DMI.

Der er dog flere faktorer, der skal falde i hak, før man kan se nordlys fra Danmark. Vigtigst af alt kræver det, at skyer ikke blokerer udsynet mod den nordlige horisont, hvor nordlyset oftest optræder. Skyerne tager både udsynet, men tilbagekaster også lysforurening fra jorden.

- Desværre vil der være mange skyer i aften og i nat, og kun få huller i skydækket, skriver DMI.

Vælg et mørkt udsigtspunkt

I Danmark optræder nordlys som regel lavt i den nordlige horisont. Så hvis du vil se det sjældne lys, bør du finde et udsigtspunkt, hvor der er frit og uforstyrret kig mod nord. Derudover skal der helst være så mørkt som muligt.

Selvom der er skyer på himlen, kan du stadig være heldig at se nordlyset. Hvis nordlyset er kraftigt nok, kan det ses gennem huller i skyerne, hvis dit udsigtspunkt er mørkt nok.

Derudover er der forskel på, hvor meget farve personer kan se i nordlyset. Nogle ser det primært i sort-hvid og ser kun farver i stærkt nordlys. Andre kan se farver i selv svage nordlys.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

vejrartikel

Find din kommune: Her er der varmest og koldest i hovedstadsområdet

forårsvejr

Fra frost til forårsfornemmelser: Usædvanlig varme rammer i dag

vejrartikel

Kæmpe overblik: Her er 10 års vejr i din kommune

Københavnere på Peblinge Sø

Slut med skøjteløb: Kommuner forbyder igen færdsel på isen

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere