Her åbner tre-etagers insekthotel

Et såkaldt insekthotel i Roskilde skal sætte fokus på nogle af naturens mindste skabninger.

Ved siden af Hotel Scandic i Roskilde slår et nyt og noget anderledes hotel dørene op.

Selvom det er opført i tre etager, rager det ikke særlig højt i vejret. Og selvom det kaldes et hotel, så er værelserne ganske gratis. De er til gengæld ikke synderligt bekvemme for mennesker.

Det skyldes, at hotellet er indrettet til insekter.

Roskilde Kommune har nemlig opført to såkaldte insekthoteller nær dets bistade i det grønne område Roskilde Ring.

Målet er at skabe fokus på mere natur i byen. Det er nemlig ikke kun mennesker, der oplever boligmangel i hovedstadsområdet. Det gør insekterne også. Med insekthotellet vil Roskilde Kommune skabe en mulighed for naturoplevelser helt tæt på dagligdagen og samtidig skænke de små krybdyr en bopæl.

- De står i parken, så alle kan sådan set gå derhen og se, at insekterne allerede er flyttet ind. Vi er rigtig glade for insektstadet, fordi de biavlere, der kommer dernede, vil også gerne fortælle historien, hvor vigtige insekter i naturen er, forklarer Mette Jessen, der er landskabsarkitekt i Roskilde Kommune.

Insektluksus fra kælder til kvist

Årsagen til, at insektboet er bygget op i tre etager, er, at man på den måde kan tiltrække flere forskellige slags insekter, der hver har sine præferencer.

I kælderen er der lagt sten ud for at lave rum til bænkebidere, humlebier, sommerfuglelarver og natsommerfugle.

I stueetagen har man lagt mursten med huller og fyldt op ned halm, kvist og bark bagved for at tiltrække mariehøns, ørentvist, humlebier og guldøje.

Første sal byder på træstammer med huller i, som vilde bier og hvepse gerne vil bo i.

Anden sals værelser har mindre pinde, og de tiltrækker eksempelvis gravhvepse, guldhvepse og snyltehvepse.

Insekthotellet i Roskilde Ring parken kan også indgå en del af undervisningen for skoleklasser, forklarer Mette Jessen, mens andre interesserede også er velkomne til at forespørge en lektion i insekter fra parkens lokale biavler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik