Læs for livet giver udsatte børn og unge mulighed for at gå på opdagelse i en verden af bøger Foto: Læs for livet

Giv dine bøger til et godt formål

Har du mulighed for at undvære en bog eller to fra reolen derhjemme, kan du på Ishøj Bibliotek donere dem til udsatte børn og unge

Ishøj Bibliotek bliver et indsamlingssted for børne- og ungdomsbøger, der doneres af danskere med lidt litteratur i overskud.

Bøgerne bliver doneret til udsatte børn og unge, der er tilknyttet eksempelvis børnehjem, krisecentre, asylcentre eller julemærkehjem. 

Har du selv en samling bøger, der blot ligger og samler støv derhjemme, kan du altså svinge forbi biblioteket og være med til at sende historierne videre.

De udsatte unge, der får gavn af donationerne, er helt op til 23 år, så alt fra billedbøger og tegneserier til krimier og faglitteratur har stor interesse - så længe bøgerne er i fin stand, da det er med til at øge læselysten hos de unge. 

Læs for livet

Det er organisationen Læs for livet, der står bag indsamlingsprojektet.

Læs for livet kæmper for en social forandring, hvor de vil højne livskvaliteten hos de unge mennesker, hvis dagligdag ikke ligefrem har været en dans på roser. 

Lederen i organisationen, Rachel Röst, har i sine tidlige år selv været anbragt på en institution og kan derfor i høj grad sætte sig i børnenes sted.

Læs også I Ishøj er børnehaverne Danmarks dyreste

- Mange udsatte børn og unge kommer fra bogfattige hjem uden læsetradtioner, og når de bliver anbragt, er der alt for ofte heller ikke bøger på institutionen, udtaler Rachel Röst i en pressemeddelelse og understreger, at det er de små ting i hverdagen, der gør en forskel for de anbragte unge, og her kan vi altså alle nemt give en hånd med.  

Mange udsatte børn og unge kommer fra bogfattige hjem uden læsetraditioner

Rachel Röst

Rachel Röst forklarer yderligere, at det kan have store konsekvenser for de unges fremtidige uddannelses- og jobmuligheder, hvis de ikke har udforsket bøger i deres unge år. 

Læs for livet blev stiftet i 2012 og siden da, har de skabt næsten 100 gratis, skræddersyede biblioteker til institutioner over hele landet og på Grønland.

Alt i alt er der doneret over 85.000 bøger, der samlet set har en værdi af 10, 5 millionner kr. 

I 2016 blev Læs for livet en del af Egmont Fondens spireprogram, der bakker op om organisationens kamp yil fordel for de udsatte børn og unge. 

Læs også Ishøj-borgmester: Vi kan ikke løfte integrationen