I Ishøj er børnehaverne Danmarks dyreste

En stor forskel på prisen mellem landets børnehaver kan blandt andet forklares med, om prisen dækker frokost.

Danmarks dyreste børnehave er 9.372 kroner dyrere om året end Danmarks billigste.

Det skriver Jyllands-Posten onsdag. Ishøj Kommune ligger i top med en pris på 2.180 kroner om måneden, mens forældre i Struer slipper billigst med en månedlig takst på 1.399 kroner.

quote Da hovedparten af institutionernes udgifter er lønkroner, så betyder personalenormeringerne selvsagt også ret meget, ligesom det spiller ind på prisen, om en kommune har mange små institutioner eller har samlet børnene i færre og større enheder

 Jacob Seier Pedersen, projektleder, Kora

Den store prisforskel kan blandt andet forklares med, om børnehaveprisen dækker frokost, og om frokosten er økologisk, forklarer projektleder Jacob Seier Pedersen fra kommunernes og regionernes forskningsinstitut, Kora.

- Men da hovedparten af institutionernes udgifter er lønkroner, så betyder personalenormeringerne selvsagt også ret meget, ligesom det spiller ind på prisen, om en kommune har mange små institutioner eller har samlet børnene i færre og større enheder, siger Jacob Seier Pedersen til Jyllands-Posten.

Gladsaxe tredjedyrest

Gladsaxe Kommune har den tredje dyreste pris på pasning i børnehave. Alligevel er Jim Nielsen, der er formand for forældrebestyrelsen i Sneglehuset i Søborg, tilfreds.

- Vi kan ikke vælge madordningen fra, men der er stor opbakning til, at børnene får et sundt måltid og spiser sammen, siger forældreformanden til avisen.

Opgørelsen af priserne er regnet ud fra heltidsplads for børn i alderen tre til fem år. For hver måned er prisforskellen mellem det dyreste og billigste sted 781 kroner.

Struer: Vi er nøjsomme

Forældres betaling til børnepasning må maksimalt udgøre 25 procent af de samlede driftsomkostninger til kommunens daginstitutioner.

Det peger Struers borgmester, Mads Jacobsen (V), på, er en af årsagerne til, at pasningen i hans kommune er så billig.

- Vi bliver nødt til at være nøjsomme i vores kommune, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere