I Ishøj er børnehaverne Danmarks dyreste

En stor forskel på prisen mellem landets børnehaver kan blandt andet forklares med, om prisen dækker frokost.

Foto: Søren Bidstrup - Scanpix

Danmarks dyreste børnehave er 9.372 kroner dyrere om året end Danmarks billigste.

Det skriver Jyllands-Posten onsdag. Ishøj Kommune ligger i top med en pris på 2.180 kroner om måneden, mens forældre i Struer slipper billigst med en månedlig takst på 1.399 kroner.

Da hovedparten af institutionernes udgifter er lønkroner, så betyder personalenormeringerne selvsagt også ret meget, ligesom det spiller ind på prisen, om en kommune har mange små institutioner eller har samlet børnene i færre og større enheder

 Jacob Seier Pedersen, projektleder, Kora

Den store prisforskel kan blandt andet forklares med, om børnehaveprisen dækker frokost, og om frokosten er økologisk, forklarer projektleder Jacob Seier Pedersen fra kommunernes og regionernes forskningsinstitut, Kora.

- Men da hovedparten af institutionernes udgifter er lønkroner, så betyder personalenormeringerne selvsagt også ret meget, ligesom det spiller ind på prisen, om en kommune har mange små institutioner eller har samlet børnene i færre og større enheder, siger Jacob Seier Pedersen til Jyllands-Posten.

Læs også Farligt: Pædagoger er alene med 18 børnehavebørn

Gladsaxe tredjedyrest

Gladsaxe Kommune har den tredje dyreste pris på pasning i børnehave. Alligevel er Jim Nielsen, der er formand for forældrebestyrelsen i Sneglehuset i Søborg, tilfreds.

- Vi kan ikke vælge madordningen fra, men der er stor opbakning til, at børnene får et sundt måltid og spiser sammen, siger forældreformanden til avisen.

Opgørelsen af priserne er regnet ud fra heltidsplads for børn i alderen tre til fem år. For hver måned er prisforskellen mellem det dyreste og billigste sted 781 kroner.

Læs også DF vil have frikadeller i børnehaverne

Struer: Vi er nøjsomme

Forældres betaling til børnepasning må maksimalt udgøre 25 procent af de samlede driftsomkostninger til kommunens daginstitutioner.

Det peger Struers borgmester, Mads Jacobsen (V), på, er en af årsagerne til, at pasningen i hans kommune er så billig.

- Vi bliver nødt til at være nøjsomme i vores kommune, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik