Generationsskifte i tigeranlægget - hunner får ny flokleder

Den gamle huntiger er aflivet, og nu skal de unge lære en ny han at kende.

Zoo København modtog i fredags en stor, russisk hantiger. Han kommer fra Moskva Zoo og som første generation efter to vildfangne tigre, bringer han stærke gener med sig til det europæiske avlsprogram. 

-Han går i karantæne i stalden, men har fået mulighed for at hilse på de to hunner gennem tremmerne, og det er gået super fint. De viser interesse for hinanden og udviser ikke aggressiv adfærd, siger dyrepasser Zaco Sonne.

Som led i generationsskiftet er den gamle huntiger blevet aflivet, og de to unge hunner skal derfor stå på egne ben i mødet med den nye han.

I dag skulle tigrene for første fang forenes i anlægget. Hunnernes første opgave bliver at vænne sig til deres nye roller og underkaste sig hannen.

Kort nyt

 Ankomsten af den knap fire år gamle hantiger er første led i et generationsskifte hos Zoos tigre, der de seneste tre år har bestået af den gamle huntiger og hendes to femårige døtre.

-Den gamle huntiger var ikke længere egnet til at yngle, så nu skal de to unge hunner frem i forreste række. Tidligere har de ladet den gamle hun tage styringen, så det bliver spændende at følge deres udvikling sammen med den nye han, siger Flemming Nielsen.

 

Dagens møde mellem den russiske han og de to hun tigre i Zoos udendørs anlæg forløb helt udramatisk.

Der var ikke meget at opleve for dem, der var mødt frem for at se tigrene.

Efter dyrepasserne åbnede lugerne til det indendørs anlæg, sprang hantigeren ind til hunnerne, og dermed kunne man som tilskuer ikke se noget.

En dyrepasser berettede dog fra stalden, at tigrene kom godt ud af det med hinanden ved først møde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik