Zoo-direktør skovler elefantlort med sine medarbejdere i en uge

Selvom han er blevet ansat som ny chef for Zoologisk Have, så var administrerende direktør Jørgen Nielsen i dag sendt i arbejde som dyrepasser.

01:00

Jobbet som dyrepasser er noget helt andet end det, Jørgen Nielsen til daglig kommer til at beskæftige sig med fra sit skrivebord i Københavns Zoo.

Han blev for nyligt ansat som direktør for den zoologiske have.

Alligevel er han hele ugen trukket i arbejdstøjet, og det indebærer også at skovle elefantlorte sammen.

Man kunne måske forestille sig, at de ansatte i Zoo havde tvunget deres nye chef i den grønne dyrepasseruniform, men beslutningen om at få sved på panden var direktørens helt egen. 

Læs også Ny Zoo-direktør vil gøre som Tivoli: Gæsterne skal komme oftere

Inden Jørgen Nielsen blev direktør, sad han i Zoologisk Haves bestyrelse. Foto: Pressefoto

- Det er en sindssygt vigtig detalje for mig at lære vores forretning at kende, og det gør jeg ikke oppe på det ganske fine kontor, som de har givet mig. Det gør jeg ude blandt medarbejderne, hvor vi bliver dygtigere og klogere. Og min tilgang er, at røre ved ting har altid være min personlighed, siger han til TV 2 Lorry. 

En ny verden

Jørgen Nielsen tiltrådte officielt den 1. december som administrerende direktør. Han kommer fra en stilling i Dagrofa, hvor han blandt andet forvandlede en truende konkurs for kæden Meny til en succes.

Han vidste derfor ikke meget om dyr, inden han kom.

Læs også Næsehornsungen er født: "Zuri ser ud til at være en god mor"

- Jeg ved jo ingenting. Jeg har hoppet fra industri til industri, og nu er det så Københavns Zoo, som er en enestående virksomhed. Men stor en del af vores forretning har med dyrepassere og gæster at gøre. Og dyrepasserne i grønt tøj, de er altså helte og heltinder herinde, og det har jeg behov for at lære at forstå, inden vi rejser videre med udviklingen i Zoo, siger han. 

Det kommer ikke til at være en engangsoplevelse. Jørgen Nielsen har fortalt sine medarbejdere, at han kommer ud og arbejder med dem op til tre gange om året. 

- Det er en super mulighed for at komme til at mærke forretningen og komme til at røre ved den, siger han.

Læs også Sen julegave: Isbjørne får økologiske overskudsjuletræer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik