FC Helsingørs fans er ved at koge over: "Det er vores juleaften"

Mandag aften er historisk i Helsingør. Byens hold skal spille sin første superligakamp på hjemmebane, og fansene kan ikke være i sig selv.

- Jeg har ikke sovet i nat.

quote Hvis vi bliver varmere, så skal vi slukkes med en kulsyreslukker. Der er fem måneder til juleaften, men som fans af FC Helsingør, så er i aften juleaften.

Carsten Fisk Nielsen, næstformand i FC Helsingør Fodboldfans

Sådan siger næstformanden i FC Helsingør Fodboldfans, Carsten Fisk Nielsen, på dagen, hvor en historisk kamp skal spilles i Helsingør.

For første gang nogensinde skal der spilles superligakamp i byen, når FC Helsingør møder Odense Boldklub mandag aften klokken 19.00.

- Den får fuld badulje. Hvis vi bliver varmere, så skal vi slukkes med en kulsyreslukker. Der er fem måneder til juleaften, men som fans af FC Helsingør, så er i aften juleaften, siger Carsten Fisk Nielsen.

Hjemmebane er alfa og omega

FC Helsingør havde sin debut i superligaen forrige søndag, hvor de tabte mod Hobro IK på udebane. Men mandag aften spilles kampen i hjemlige omgivelser. FC Helsingør har nemlig fået dispensation til at spille sine hjemmekampe på Helsingør Stadion, og det er noget helt særligt:

- Tænk, hvis vi skulle have været i Farum eller Lyngby. Det er alfa og omega, at vi får lov til at støtte vores hold på hjemmebane, siger han.

Helsingør Stadion har fået en ordentlig overhaling inden kampstart. Der er blevet bygget to barer, stadionet har fået sit eget tv-studie, en sponsorlounge, to offsidetårne, fire store lysmaster, et tv-tårn - og så er fanklubbens såkaldte råbefort også blevet friskes op.

En kamp i lyseblåt og hvidt

Selvom kampen først starter klokken 19.00, mødes fansene allerede klokken 16.00 på 12'er Pubben på Fenrisvej. Herfra går de i samlet flok mod stadion klokken 17.30. 

- Vi opfordrer alle til at komme. Det er en fælles march, siger Carsten Fisk Nielsen. 

I weekenden blev der solgt merchandise for at varme op til aftenens kamp.
I weekenden blev der solgt merchandise for at varme op til aftenens kamp.
Foto: FC Helsingør Fodboldfans

Fansene opfordrer alle til at bære klubbens farver, lyseblåt og hvidt, så Danmark ikke er i tvivl om, at kampen spilles i Helsingør.

FC Helsingør Fodboldfans har i weekenden forsøgt at få byen i gear ved at sælge merchandise på Axeltorv, og her mærkede fansene, at helsingoranerne var klar til at støtte byens hold:

- I torsdags troede jeg, at der blev solgt 2.000 billetter, men efter at have gået rundt i byen i weekenden, så tror jeg, at alle 3.500 hjemmebanebilletter bliver solgt, siger Carsten Fisk Nielsen.

Han forudser en spinkel sejr til FC Helsingør på 1-0 med Mads Aaquist som målscorer.

Du kan se vores webdox om Superliga-sensationen i Helsingør her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik