FC Helsingør: Spillere krævede lønforhøjelse efter oprykning

FC Helsingørs spillere var på deltid da klubben kom i Superligaen. Men flere drømte om mere. Følg slaget om spillerkabalen i Kronborgs Drenge afsnit 2.

Ricki Olsen er 28 år og har spillet for FC Helsingør siden de spillede i 2. division. Ved siden af sin halvtidskontrakt i FC Helsingør lever han af at bringe mad ud et frokostfirma. Men hans kontrakt med FC Helsingør stod i juni til at løbe ud efter at klubben overraskende sikrede sig plads i Superligaen.

På trods af at han havde været med til at sikre oprykningen, kunne han altså risikere ikke at komme til at spille en eneste Superligakamp.

quote Man vil bare gerne have den følelse, at man bliver anerkendt og vist den tillid, at man har gjort et godt stykke arbejde for klubben.

Ricki Olsen

I 2. afsnit af serien Kronborgs Drenge følger vi Ricki Olsens frustration. Han vil gerne forlænge kontrakt – det vil klubben også, men de kan ikke blive enige om lønnen. For Ricki Olsen vil som flere andre spilere have mere i løn.

- Man vil jo gerne honoreres for det kæmpe stykke arbejde, man har lavet. Og det er ikke fordi, at jeg skal op og tjene 30-40.000 kroner eller bare 25.000 kroner. Man vil bare gerne have den følelse, at man bliver anerkendt og vist den tillid, at man har gjort et godt stykke arbejde for klubben, siger Ricki Olsen i Kronborgs Drenge 2, som kan ses øverst i denne artikel.

Direktør: Vi har de penge, vi har

I klubben sidder direktør Janus Kyhl, og han vil også gerne have truppen på plads, men der er udfordringer i forhold til løn i Danmarks mindste Superliga-klub.

- Jeg ville da ønske, at det var nemmere at komme til enighed med spillerne. Men vi har en virkelighed, hvor vi har de penge, vi har, og kan vi ikke komme til enighed med spillerne, så må vi erkende, at så forlader de os, og så går vi ud og finder nogle nye, siger han.

I løbet af de fem uger FC Helsingør har til at blive klar til deres Superliga debut, er der da også to spillere, der forlader klubben til fordel for fuldtidskontrakter i Hobro. Til gengæld får FC Helsingør henvendelser fra en hel del spillere, som gerne vil spille for FC Helsingør.

- Alle vil jo spille Superliga. Og jeg synes, det var spændende forrige år, da vi rykkede op i 1. Division. Der fik vi også mange, men det er godt nok fra en anden hylde nu, fortæller FC Helsingørs træner i Kronborgs Drenge.

TV 2 Lorry fulgte FC Helsingør tæt i uger efter deres overraskende oprykning til Superligaen. Afgørende uger, hvor både truppen, stadiontilladelse og sponsorer skulle på plads i Danmarks mindste Superligaklub.

I aften kan du se 2. afsnit af ”Kronborgs Drenge” på Lorry+ klokken 21.45.

Du kan også allerede nu se hele serien her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik