Enorm kran snart klar til nedrivning af Amager Centret

En 65 meter høj kran er sejlet ind fra Canada for at gå i gang med første del af den store ombygning af Amagercentret.

Renoveringen af Amager Centret er i fuld gang. I dag ankom de første dele af en kæmpe kran, der er så stor, at en mindre kran skal bygge den. 

Kranens første opgave bliver at rive det gamle parkeringshus ned for i stedet at gøre plads til et nyt moderniseret anlæg med plads til endnu flere biler. 

Kranen, der er dobbelt så høj som Rundetårn, har et imponerende udlæg - altså vingefang - på 80 meter. Den er hentet ind fra Nordamerika, men er oprindeligt fremstillet her i Danmark. Og om cirka 10-14 dage er den klar til at fjerne de mange tonstunge betonelementer fra det gamle parkeringshus. 

Gade lukket for trafik to uger

Den store kran ankommer med stil, så mens krandelene hejses ind midt i centret af en mindre kran, vil Brysselsgade være lukket for trafik i 14 dage fra d. 9. april og frem. Kranen er nemlig så enorm, at der graves huller til hvert ben.

 
 
Foto: Torben Vestergaard Andersen

Renoveringen har været planlagt siden 2013, og ombygningen af centret sker, mens der stadig er åbent, og det stiller store krav til både planlægning og løsninger, der tager hensyn til de butiksdrivende samt beboerne omkring centret.

Den 400 millioner kroner dyre renovering af Amager Centret er i fuld gang. Vi har været forbi den store byggeplads i hjertet af Amager.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik