Storcenter får spritnyt look: Op mod 30 nye butikker på vej

Amager Centret står over for en massiv udvidelse, der indebærer et helt nyt urbant look og en masse nye butikker.

Med ombygningen føres arkitekturen tilbage mod det oprindelige urbane industrilook. Se flere billeder i galleriet og længere nede i artiklen. Foto: PR-foto

Bygningerne blev oprindeligt opført af rebslagervirksomheden Jacob Holm & Sønner, en af Danmarks ældste forretninger. Foto: PR-foto

Amager Centret som vi kender det i dag. Foto: PR-foto

1 af 3

Kunderne i Amager Centret kan se frem til endnu flere shoppingmuligheder under helt nye, moderne rammer.

Centret står nemlig over for en større udvidelse, som indebærer, at der kommer 20-30 nye butikker.

Dertil kommer der blandt andet også et nyt parkeringshus med plads til endnu flere biler samt et helt nyt torvemiljø, oplyses det i en pressemeddelelse.

Renoveringen og udvidelsen af Amager Centret forventes færdig i slutningen af 2019. Foto: PR-foto

Den lille gård midt i centret, der tidligere primært har været brugt til renovation, omdannes således til et grønt byrum, hvor en række restauranter og caféer fremover skal være med til at skabe et hyggeligt torvemiljø og et nyt udflugtsmål for amagerborgerne.

Amager Centret åbnede i 1975, og for at sikre, at centret kan forblive et konkurrencedygtigt tilbud, som forbrugerne benytter sig af, igangsætter ejerne nu den storstilede modernisering og udvikling af centret, står der i pressemeddelelsen. 

00:39

Kort nyt

Luk video

Læs også Nyt storcenter evakueret på åbningdagen

Urbant industrilook

Moderniseringen indebærer også en ændring af centrets nuværende arkitektur.

Bygningerne, som centret ligger i, blev oprindeligt opført af rebslagervirksomheden Jacob Holm & Sønner, og med ombygningen føres arkitekturen tilbage mod det oprindelige urbane industrilook.

Centret åbnes op i gadeplan.  Foto: PR-foto

Amager Centret er ejet af Danske Shoppingcentre og administreres af DEAS, som er Danmarks største center manager med en portefølje på 17 shoppingcentre fordelt over hele landet.

- Vi arbejder på at skabe et stærkt koncept for Amager Centret, der tilfører noget nyt til detailhandlen i området og tilbyder kunderne en anderledes og inspirerende shoppingoplevelse. Det sker bedst i en kombination af danske og internationale brands, lokale aktører, lettilgængelige dagligvareindkøb, et udendørs gårdmiljø og lækre spisesteder. Det viser vores erfaringer os, og det glæder vi os nu til at realisere, siger afdelingsdirektør Finn Sture Madsen med ansvar for center management i DEAS.

Den store ombygning sker, mens centret er i drift. Det stiller ifølge pressemeddelelsen store krav til planlægningen, og der skal indtænkes løsninger, der tager mest muligt hensyn til både de butiksdrivende og beboerne i det tætbeboede område omkring centret.

Renoveringen og udvidelsen af Amager Centret forventes færdig i slutningen af 2019.

Læs også Centerchef: Sådan kunne tre-årig styrte seks meter ned

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik