Foto: Søren Bidstrup - Scanpix

Elbæk: Ked af intimbilleder lige op til kommunalvalg

Kort før tirsdagens kommunalvalg kom det frem, at chef i Alternativet bad ansatte om at sende intimbilleder.

- Jeg er rigtig, rigtig ked af det på kandidaternes vegne.

Sådan lyder det tirsdag eftermiddag fra Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, der sætter sin stemme til kommunalvalget på Frederiksberg.

Elbæk henviser til, at det er kommet frem, at en chef i Alternativet i foråret sendte en mail til medarbejdere i partiet, hvor han opfordrede dem til, at sende fotografier af deres "pik i slap tilstand."

Læs også Gruppeformand: Mød ikke op til Alternativets valgfest

Fotografierne skulle bruges i forbindelse med en 100 års fødselsdag på Alternativets stamværtshus, Centralhjørnet i det indre København. De mandlige kønsorganer skulle blive til "en lille fiffig collage".

- De sager, der har været beskrevet i medierne, er fuldstændigt enkeltstående sager, som overhovedet ikke kendetegner partiet, siger Uffe Elbæk.

Siden afsløringen af de intime fotos er det ligeledes kommet frem, at Alternativets afdeling i København holder valgfest på en bar med mørkerum og sexgynge.

Det har fået partiets gruppeformand, René Gade, til at opfordre sine kolleger på Christiansborg til at blive væk fra festen. 

Læs også Ups ikke alligevel: Alternativet bakker ud af valgforbund

Uffe Elbæk skal dog efter planen alligevel holde en tale til festen.

Ifølge forperson for Alternativet i København, Magnus Haslebo, besluttede man allerede i sidste uge at fjerne både mørkerum og sexgynge fra baren under valgfesten.

00:34 Luk video

OVERBLIK: De seneste møgsager i Alternativet

* 24. maj i år blev ansatte i partiet opfordret af en chef til at indsende fotos af deres "pik i slap tilstand". Det fremgik af en intern mail. Historien blev bragt i Jyllands-Posten søndag.

* Fredag skrev Jyllands-Posten, at en medarbejder anklaget for seksuelt overgreb blev opsagt. Men kort efter blev han genansat igen i et udlandsprojekt af den samme medarbejder, der opsagde personen.
* Sagen om den genansatte medarbejder gjorde, at Josephine Fock stoppede som gruppeformand og sammen med Rasmus Nordqvist trak sig ud af den politiske ledelse.

* Mandag kom det frem, at Alternativet i København ville holde valgfest på en bar med mørkerum og sexgynge. Der var dog tale om en misforståelse, der beror på, at baren normalt er udstyret med sexgynger og mørkerum - men ingen af delene vil være en del af valgfesten.

* I kølvandet på de mange sager med Alternativet, skrev Uffe Elbæk mandag aften en lang Facebook-opdatering, hvor han skriver, at han tager ansvaret for de mange uacceptable sager og undskylder til partiets medlemmer.
 

/ritzau/