Ejendomsmæglere: Der er gået luft af forældrekøbsballonen

Selvom det stadig er svært at finde en studiebolig, meldes der om færre forældrekøbere fra ejendomsmæglerne.

I forhold til sidste år er der lidt længere mellem forældrekøberne nu.

Det er en melding, som med jævnere mellemrum lyder fra ejendomsmæglere i Nybolig-kæden. Det viser en ny rundspørge blandt Nyboligs 220 forretninger, skriver ejendomsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

- Det er ikke vores vurdering, at det er blevet lettere at finde en bolig for de unge mennesker, der flytter til storbyen for at studere, så man kunne sådan godt have forventet en stabil eller stigende efterspørgsel i år, for der optages stadig mange studerende på landets uddannelsesinstitutioner, siger Peter J. Mattsen, direktør i Nybolig, i pressemeddelelsen.

Kræver ressourcestærke forældre

Han er dog ikke i tvivl om, hvorfor der er gået lidt luft ud af forældrekøbsballonen.

- For det første har vi historisk høje kvadratmeterpriser i København, hvor det er ikke usædvanligt, at en toværelses koster mellem 2-3 millioner kroner, så det kræver ret ressourcestærke forældrekøbere, og man kan sagtens forestille sig, at flere frygter at købe på toppen af markedet, siger Peter J. Mattsen.

Samtidig er der også indført skærperede regler for finansiering, og det vurderer han også kan påvirke efterspørgslen.

- For at foretage et forældrekøb, som kræver finansiering, skal man leve op til en række krav om både udbetaling og indkomst, og selvom regnskabet måske hænger fint sammen, er det stadig ikke sikkert, at det kan leve op til reglerne, og det kan sagtens være en showstopper for flere forældrekøbere, siger han.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik