DSB varsler stor fyringsrunde: 100 medarbejdere skal fyres

Administrationen, der ligger i DSBs hovedsæde, står for skud, når DSB i slutningen af januar varsler en fyringsrunde af 100 medarbejdere.

Faldende indtægter, behov for effektivisering og et blik mod fremtiden i 2030, hvor DSB skal klare sig uden hjælp fra staten.

quote Det er nødvendigt at gennemføre disse besparelser

Flemming Jensen, administrerende direktør DSB

Det er årsagerne til, at DSB nu vælger at nedlægge 100 stillinger i administrationen, hvilket svarer til syv procent af den samlede medarbejderstab.

Den store fyringsrunde vil blive gennemført i slutningen af januar, oplyser DSB i en pressemeddelelse. 

- Det trist at skulle sige farvel til dygtige kolleger, men det er nødvendigt at gennemføre disse besparelser, siger administrerende direktør Flemming Jensen i pressemeddelelsen.

Nedlægningen vil omfatte både ledere og medarbejdere i administrationen. Samtidig har DSB valgt at tilbyde fratrædelsesordninger til de medarbejdere, der vil forlade DSB frivilligt for på den måde at sænke det reelle antal afskedigelser.

- Vi har de senere år haft fokus på at reducere omkostninger blandt andet med besparelser på betjent billetsalg, lukning af urentable kiosker og optimering af driften. Med de udfordringer DSB står overfor, er vi også nødt til at have en mere effektiv administration med færre medarbejdere, siger direktøren.

Fyringer af medarbejdere i Høje Taastrup

DSBs hovedkvarter flyttede i 2013 hovedkvarter fra den dyre adresse på Sølvgade ved Kongens Have i København til lejede lokaler i Høje Taastrup.

Administrationen af det store togselskab ligger også i Høje Taastrup, og derfor vil fyringerne ramme de medarbejdere, der arbejder på Telegade 400 meter fra stationen.

- Det er i Høje Taastrup primært. Det er der, vores hovedkvarter ligger, siger DSBs pressechef, Niels-Otto Fisker, til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere