Dorte ramt af æg fra bil: "Det kunne have ramt mig i hovedet"

Fire personer blev søndag ramt af æg fra en sort bil. Politiet mener, at æggene er kastet i sjov, men ser mere alvorligt på episoderne.

Dorte Bjelke Thomsen havde søndag sat sig for at løbe 25 kilometer, da noget pludselig ramte hende på Boserupvej i Roskilde.

- Jeg så en sort bil køre stærkt imod mig, og det næste, jeg mærker, er, at det gør ondt på min arm. Jeg når slet ikke at reagere. Jeg troede, at jeg var stødt ind i en fugl, siger hun til TV 2 Lorry.

quote Hvis man kaster et æg ud af en rude fra en bil, flyver ægget jo med samme hastighed som bilen. Så forestil dig at blive ramt af et æg med 60 til 80 km/t.

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi

Men det var ikke en fugl. En cyklist havde set det hele og fortalte hende, at en gruppe unge mennesker havde kastet noget mod hende fra bilen. Hun troede først, det var yogurt, men æggeskallerne, den lidt stivnede æggehvide og den flydende blomme afslørede, at det var et æg, der ramte hende.

Hun er ikke den eneste, der er blevet fyret æg efter nær Roskilde søndag.

Midt- og Vestsjællands Politi har fået i alt fire anmeldelser. En mand blev ramt i maven på Boserupvej kort før Dorte Bjelke Thomsen, mens to bilister fik smadret æg ind på deres ruder - en på Boserupvej og en på Ravnshøjvej. 

Gemte sig i skoven

Et blåt mærke på størrelse med et rundstykke formede sig på Dorte Bjelke Thomsens arm.

Sådan så Dorte Bjelke Thomsens blå mærke ud umiddelbart eftter, hun blev ramt af ægget.
Sådan så Dorte Bjelke Thomsens blå mærke ud umiddelbart eftter, hun blev ramt af ægget.
Foto: Privatfoto

- Først havde jeg bare tænkt mig at løbe videre, men så tænker jeg, at de måske kunne komme tilbage på samme  strækning og finde mig igen. Næste gang rammer de mig måske i hovedet. Der blev jeg ret utryg, siger hun.

Hun søgte derfor tilflugt i skoven, hvor hun senere fik sin mand til at hente sig i bil.

Politiet mener, at personerne, der stod bag, var ude på at lave drengestreger: 

- Der er sikkert nogen, der har tænkt, at nu skal vi have skæg i gaden. Men for dem, det gik ud over, er det langt alvorligere. Hvis man kaster et æg ud af en rude fra en bil, flyver ægget jo med samme hastighed som bilen. Så forestil dig at blive ramt af et æg med 60 til 80 km/t. Det er frygteligt, hvis man bliver ramt i hovedet, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi. 

En sort bil er politiets bedste spor

Dagen derpå er Dorte Bjelke Thomsens vred over oplevelsen.

- Jeg er gået igennem alle følelser: Chok, frygt, vrede. Jeg synes, det er forfærdeligt, at man ikke kan more sig uden at gøre skade på andre. Det var sikkert nogen, der ikke har kunne få tiden til at gå. Jeg synes, de er nogle idioter, siger hun.

Alle persorne, der blev ramt, og vidner, der overværede episoden, har beskrevet bilen som sort. Nogle siger, det ar en Audi, mens andre så en BMW. Alle beskriver, at der sad to til fire personer i bilen.

- Vores bedste bud er at lede efter personbilen, siger Martin Bjerregaard, der tror ikke, at vi kommer til at se flere æggekasterier.

Har du set noget i forbindelse med æggekasterierne, så kontakt politiet på telefonnummer 114. 

Dorte Bjelke Thomsen havde planer om at løbe 25 kilometer, men måtte stoppe op, da hun fik ægget kastet på sig.
Dorte Bjelke Thomsen havde planer om at løbe 25 kilometer, men måtte stoppe op, da hun fik ægget kastet på sig.
Foto: Privatfoto

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik