Skal der bredere cykelstier til København, eller skal byen have flere parkeringspladser? Du kan stemme på den kandidat, der stemmer bedst overens med dine holdninger den 21. november. Foto: Andreas Beck - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i København

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i København lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i borgerrepræsentationen i København.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget i København

  1. Skal København være cyklernes by, eller skal bilerne mere i fokus? Venstrefløjen vil have bredere cykelstier og flere penge til offentlig transport, mens højrefløjen mener, at bilerne for længe er blevet nedprioriteret og at der skal flere parkeringspladser og gerne under jorden. Partierne til højre for midten er også varme på en ny ringvej med en tunnel under havnen, som borgerrepræsentationen skal tage endeligt stilling til efter valget. Nej, siger venstrefløjen, selvom vejen går udenom Indre By - for flere veje betyder flere biler til byen.
     
  2. København har været plaget af skyderier og bandeopgør over sommeren, og det har øget utrygheden i byen. De fleste partier er enige i vigtigheden af forebyggelse, exit-programmer og politi og socialarbejdere på gaden. V skiller sig ud ved at ville straffe bandemedlemmers familier, mens DF ønsker permanente nærpolitistationer i Tingbjerg og Nørrebro. K vil vælte etageejendomme i de udsatte boligområder og bygge ejerboliger, mens LA og Alternativet vil legalisere hash. Rad. V ønsker at fuldtidsaktivere bandemedlemmer på kontanthjælp, mens S og EL fokuserer på længere åbningstider i fritidsklubber, så unge ikke tiltrækkes af banderne.
     
  3. Boligpolitik fylder meget for politikerne i København, for byen er populær, og boligpriserne stiger. Men skal København fortsat vokse og skal der bygges opad, eller skal man træde på bremsen? Bør der bygges flere billige og mindre boliger, eller skal store og dyre byggerier trække folk til? Det kommende byggeri på Amager Fælled har været en ophedet debat, som deler borgerrepræsentationen. Det nye byråd skal endeligt tage stilling til byggeriet efter valget.

 TV 2 Lorry stiller spidskandidaterne overfor hinanden den 19. november, hvor vi holder valgdebat, der sendes live på Lorry+. Læs mere her

Læs også Valgdebat i København