Valgdebat i København

Aldrig har kommunalvalget i København været så spændende. Søndag d. 19. november krydser spidskandidaterne klinger i en valgdebat på TV 2 Lorry

Søndag d. 19. november klokken 19.30 sender TV 2 Lorry en live valgdebat mellem spidskandidaterne i København. Vi sætter spot på de emner, der fylder i valgkampen og som er vigtige for jer, der bor i Københavns Kommune.

D. 21. november skal vi alle sammen sætte et kryds, og hvis du er i tvivl om, hvor dit skal sættes, så se med d. 19. november og bliv klogere.

Et spændende valg

Socialdemokrat og nuværende overborgmester Frank Jensen håber på genvalg. Det samme gør den, den konservative Jacob Næsager og Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti.

Men det er også nye kandidater, der skal debattere: Venstres nye spidskandidat, Cecilia Lonning-Skovgaard, som vandt den interne duel over den hidtidige spidskandidat, børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev. Også Enhedslistens spidskandidat, Ninna Hedeager Olsen, er ny. Hun afløser den afgående teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell. Mens SFs nye spidskandidat, Sisse Marie Welling, afløser den afgående sundheds- og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen.

Alternativet er ny i kommunalpolitik. Her hedder spidskandidaten i København Niko Grünfeld. Ifølge en Gallup måling for Berlingske i juni tegner Alternativet til at blive en central spiller, når der skal forhandles efter valget.

Livlig debat 

Debatten er i fuld gang i 60 minutter med John Rahbek fra TV 2 Lorry som vært. Den første halve time sendes på TV 2, og den sidste halve time sendes på TV 2 Lorrys egen tv-kanal, LORRY+. Det hele live streames på TV2lorry.dk. 

De indbudte er spidskandidater fra udvalgte partier, og der vil også være plads til, at borgere kan til komme til orde. Vi har nemlig inviteret nogle af jer, der kæmper for en bestemt sag i kommunen. 
 

Hvis du ikke har mulighed for at se med

Har du ikke tid til at følge debatten live, så har du rig mulighed for at se den. Debatten vil efterfølgende være at finde på vores hjemmeside.

På TV2lorry.dk har vi lavet en helt særlig side til hver kommune. Her kan du finde alt om valget i Købehnhavns kommune. Ud over debatten er der nyheder, overblik over kandidaterne, faktuelle oplysninger om kommunen og ikke mindst en vild historie fra dit rådhus.
 

Kommunal- og regionsvalget er den 21. november.

Stem! - Fordi det er vigtigt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere