Bettina gør en forskel: Idyllisk jul for værdigt trængende

Bettina Ambus er kok og skal bruge sin juleaften på et stort julearrangement for værdigt trængende.

Julemåneden nærmer sig hastigt. Børnene glæder sig, og de voksne har travlt med planlægningen. Men for nogle familier er det en svær tid at gå ind i - december er dyr, og en julemiddag til hele familien koster kassen. Og nogle har end ikke nogen at holde jul sammen med. Men nu inviterer kokken Bettina Ambus og hendes arbejdsgiver Pensionat Kildegaard til juleaften i idylliske omgivelser i Tisvildeleje.

- Det er en idé, jeg har tumlet med længe.  I første omgang ledte jeg efter et sted i København, men da jeg så snakkede med Katrine og Thomas, der har pensionatet heroppe, så foreslog de, at vi holder det på Kildegaard, fortæller Bettina Myhle Ambus.

Og så gik Bettina ellers i gang. Et lokalt supermarked har nu sponsoreret 12 ænder - et andet har doneret en masse rødvin, og mange støtter med kontante beløb. Samtidig har et stort antal frivillige meldt sig - nu mangler gæsterne. Bettina og hendes æreste har oprettet en Facebook-gruppe, hvor man kan melde sig ind - og dermed til. Den kan du finde her.

Julemaden til det store arrangement er sikret - nu mangler gæsterne.
Julemaden til det store arrangement er sikret - nu mangler gæsterne.
Foto: Jens Thaysen, Scanpix

Bettina Ambus har ikke før arrangeret jul på den måde. Men hun har tidligere lavet mad på et værested for mennesker med psykiske problemer og har god erfaring med frivillighed. Nu er mange inddraget i juleprojektet, hvor pensioniatets to ejere og deres børn også deltager. Hele projektet er baseret på frivillighed.

- Vi vil gerne have, at der kommer en del børnefamilier, forklarer Bettina Ambus.

Hjælp til transport

Og skulle man nu bo langt fra Tisvildeleje og har svært ved at finde penge til togbilletten - så er der også råd for det. Arrangørerne hjælper gerne med transport - både i form af penge til billetten - og så vil frivillige køre nogle af gæsterne hjem efter julearranggementet.

Det starter i øvrigt allered om eftermiddagen med glögg og knas - og en gåtur i Tisvilde Hegn, hvor juletræet skal hentes. Siden er der dans om juletræ og så den middag, som Bettina og hendes hjælpere står for.

- Vi har plads til 50-60 børn og voksne og med de frivillige, så bliver vi vel 80 i alt, siger Bettina Ambus.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Pernille Rosenkrantz-Theil

Minister i samråd om svigt på kostskole: Det må ikke kunne ske

Ventetid på køreprøver spreder sig til transportbranchen

playDaniel og Delshad sidder fast i deres uddannelse - venter måneder på lastbilkørekort

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere