Efter kontanthjælpsloft: Frygter julehjælp ikke slår til

Dansk Folkehjælp spår, at antallet af familier som søger julehjælp i år vil stige på grund af kontanthjælpsloftet.

For de fleste er julen lig med flæskesteg, brunede kartofler og selvfølgelig gaver. Men for tusindvis af økonomisk trængte familier er dét ikke tilfældet. 

Fra i dag og en måned frem kan de søge om at få julehjælp, og grundet det nye kontanthjælpsloft vil antallet af ansøgere formodentlig stige markant i år. Det fortæller Klaus Nørlem, der er generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, til Ritzau. 

Ikke mindst i hovedstadsområdet vil en stigning kunne mærkes, da mange rammes ekstra hårdt grundet de høje huslejepriser.

- Umiddelbart kan vi på nuværende tidspunkt se, at 43.500 børn er påvirket af reformerne og lever i familier, der er blevet ekstra økonomisk udfordret. Vi er bekymrede for, om vi vil se stigninger ud over det, vi har haft tidligere. 

Julehjælpen består af en pakke til en værdi af 1500 kroner, hvori der er madvarer for 500 kroner og derudover et par gavekort til julegaver. Sidste år fik Dansk Folkehjælp 13.000 ansøgninger, og cirka 5.400 familier fik hjælp. 

- Det vil altid være sådan i vores univers, at nogle går forgæves. Sådan vil det formentlig også være i år, siger Klaus Nørlem. 

Det er særligt enlige på overførselsindkomst og med hjemmeboende børn, der kan gøre sig håb om julehjælpen.

Fristen er 1. december, og for første gang kan man nu også ansøge elektronisk.