Beboere på hovedgade hørte intet: "I morges var vejen væk"

Da Franz Gandrup i morges skulle med cyklen ud af sin ejendoms baggård blev han overrasket. Hele vejen manglede nemlig.

Om morgenen hopper Franz Gandrup og hans to små børn op på cyklen. Far i sadlen og de to små i ladet, de skal nemlig afleveres i børnehave og skole.

Ladcyklen holder parkeret inde i ejendommens gård, som har sin eneste udgang liggende ud til Amagerbrogade.

Men i morges blev Franz Gandrup alligevel noget overrasket. Vejen var nemlig væk.

- Jeg har en ladcykel, og jeg har to små børn der skal afleveres i børnehave og skole. Det er ikke muligt for mig at få min cykel ud, når der ikke er nogen vej, siger han.

Sådan ser det ud fra gården og ud til Amagerbrogade.
Sådan ser det ud fra gården og ud til Amagerbrogade.
Foto: Bjørn Klinke

Forklaringen er ikke helt så mystisk, som den lyder: Vejen var nemlig blevet brækket op i forbindelse med det planlagte vejarbejde på Amagerbrogade. Men det er nu heller ikke den manglende vej, der er det egentlige problem, mener Franz Gandrup:

- Vi var godt klar over, de skulle lave noget foran ejendommen, men vi havde forventet, de ville fortælle os, når der skulle laves noget foran porten. Det er den eneste adgangsvej, der er ind til vores gård, siger han.

Kommune: En enlig fejl

Hos Københavns Kommune erkender man, at der er sket en fejl.

- Det er desværre rigtigt, at entreprenøren har glemt at varsle beboerne om, at arbejdet ville blive udført i dag. Porten er den eneste indgang til gården, så jeg forstår godt, at de er fortørnede. Det er ekstra ærgerligt, for vi har netop forsøgt tage hensyn til beboerne, da arbejdet blev tilrettelagt. Der bliver hentet affald tre dage om ugen, og derfor har vi netop lagt arbejdet på denne dag for at det ikke skulle kollidere med affaldsafhentningen, siger centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen Henriette Hall-Andersen.

Hun påpeger dog, at episoden med porten i dag er en enkeltsag, og at de ikke regner med, at fejlen gentager sig:

- Generelt går det rigtig godt fremad med anlægsarbejdet, og der er også styr på den løbende varsling af beboere og forretningsdrivende. Den manglende varsling i dag er meget beklagelig, men vi anser det for at være en enlig svale, og vi har også påtalt det for entreprenøren, som er helt opmærksom på, at varslingen til beboere er supervigtig, siger centerchefen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik