Butiksejere frygter vejarbejde: Vi vil have kompensation

Flere butiksejere er stærkt utilfredse med det kommende vejarbejde på Gammel Kongevej. De ønsker kompensation, men det får de ikke, siger politiker.

Fra på torsdag den 1. februar starter et større vejarbejde på Gammel Kongevej på Frederiksberg. Det betyder, at den travle gade bliver ensrettet de næste seks måneder.

Men det er langt fra alle, der er glade for at en stor del af vejen lukkes ned. Flere erhvervsdrivende på Gammel Kongevej kræver nu økonomisk kompensation fra kommunen.

Det skriver Frederiksberg Bladet.

Henrik Storgaard ejer butikken Gourmands Oste & Delikatesse på Gammel Kongevej 155 og Annette Finseth ejer nabobutikken Rue 153. De frygter begge, at vejarbejdet og ensretningen vil betyde kundesvigt de næste mange måneder.

"Vi er ikke blevet hørt"

- Vi er slet ikke blevet rådført eller hørt. Vi har jo stadig byggeriet på Skolen på Grundtvigsvej, der ikke er færdigt og nu en ensretning af Gammel Kongevej. Vi har anbefalet kommunen at lave arbejdet i små bidder, men det her er en rigtig røvtur for os, siger Annette Finseth, der også sidder i bestyrelsen for Frederiksberg Erhverv, til Frederiksberg Bladet.

Butiksejerne har hver især sendt et brev til kommunen, og Henrik Storgaard og Annette Finseth er ikke de eneste, der har kontaktet kommunen, bekræfter formanden for By- og Miljøudvalget, Venstres Jan E. Jørgensen.

Han oplyser, at Frederiksberg Kommune har modtaget et brev fra flere af butikkerne, der er gået sammen om at søge om et økonomisk plaster på såret.

Men indtil nu føler butiksejerne ikke, at de har hørt tilstrækkeligt fra Frederiksberg Kommune.

- Vi har ikke fået svar på alle vores spørgsmål. Vi har blandt andet spurgt om økonomisk kompensation til markedsføring for at fortælle, at vi stadig er her, når vejarbejdet starter. Vi er bange for, at vejarbejdet skræmmer kunderne væk, eller at vi må sætte priserne ned, siger Annette Finseth til avisen.

Ingen penge til kompensation

Til Frederiksberg Bladet siger Jan E. Jørgensen dog, at butiksejerne ikke skal forvente kompensation.

- Butikkerne har skrevet og bedt om økonomisk kompensation, men det er der ikke økonomisk mulighed for. Det er svært at dokumentere en nedgang i indtjeningen. Men jeg vil da ikke afvise, at der måske er kunder, som søger andre steder hen, men butikkerne kan se frem til en flottere vej,  siger Jan E. Jørgensen.

Han forstår dog godt butiksejernes frustrationer, men forklarer, hvorfor man fra kommunens side har valgt ikke at dele vejarbejdet op i mindre bidder.

- Vi har vurderet, at det er bedst at lave de to vejarbejder på én gang, da Gammel Kongevej ellers ville ligge i byggerod i længere tid, end det ville nu, siger han til Frederiksberg Bladet.

Det er Frederiksberg Forsyning, der skal renovere gas- og vandledninger og stikledninger ind til husene, mens kommunen skal skifte brosten ved cykelstierne og lægge ny asfalt.

Det er dog ikke hele strækningen, der bliver ensrettet samtidig, og ensretningen gælder ikke for cyklister og gående.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

nabohjælp

Historisk lavt antal indbrud og tyverier: Sådan ser det ud i din kommune

20180802-143300-2-1920x1333we

Genåbning giver affald: "Vi har brug for jeres hjælp"

Artikelfoto01

playIdrætsklub starter 'rollator-træning' og skaber livsglæde: "Det kan redde en hel dag"

3

playHelga og Lars sælger Valby-villa for at bygge drømmehus på 43 kvadratmeter

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere