Anna Mee bekræfter farvel: Her er hendes afløser

Anna Mee Allerslev bekræfter sit farvel til politik i København, selvom hun blev blev genvalgt. Afløseren bliver 26-årige Christopher Røhl Andersen

Foto: Hovedstadens Radikale

1123 københavnske vælgere stemte på Anna Mee Allerslev til kommunalvalget, selvom hun havde anbefalet vælgerne at lade vær. De mange stemmer gjorde også, at Anna Mee Allerslev fik Radikale Venstres femte og sidste mandat i Københavns Borgerrepræsentation.

Men her til morgen bekræfter den forhenværende bekæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev på sin Facebookside, at hun ikke fortsætter i københavnsk politik, på trods af genvalget.

- Det har været en glæde, et privilegium og en ære at være folkevalgt. Desværre har jeg, som I ved, besluttet ikke at modtage valget. Derfor overgår mine stemmer - og mit mandat - til Radikales førstesuppleant, skriver hun.

Læs også Trods genvalg: Anna Mee Allerslev holder fast i farvel

Førstesuppleanten bekræfter valget

Radikale Venstres førstesuppleant i København hedder Christopher Røhl Andersen, og han bekræfter torsdag morgen over for TV 2 Lorry, at han får mandatet.

Kan vi officielt sige tillykke med valget nu?

- Ja det tror jeg vist godt, man kan, siger Christopher Røhl Andersen til TV 2 Lorry.

Det er selvfølgelig lidt mærkeligt, men det har været præmissen de sidste par uger, så jeg har haft lidt tid til at vænne mig til det.

Christopher Røhl Andersen, førstesuppleant for Radikale Venstre i København

Christopher Røhl Andersen fik i alt 1009 stemmer ved kommunalvalget i København, hvilket var nok til at blive valg som nummer seks på Radikale Venstres liste og dermed blive førstesuppleant. 

Hvordan føles det at være valgt ind, uden rigtigt at være valgt ind?

- Det er selvfølgelig lidt mærkeligt, men det har været præmissen de sidste par uger, så jeg har haft lidt tid til at vænne mig til det, siger Christopher Røhl Andersen til TV 2 Lorry.

Læs også Nej, det er ikke en joke: Anna Mee Allerslev er nu valgt ind

Vil kæmpe for de unge

Christopher Røhl Andersen er 26 år gammel og tidligere landsformand for Radikal Ungdom. Derfor har hans fokus i valgkampen også været på, at fange de unge vælgere.

Jeg er den yngste kandidat for det Radikale Venstre og den eneste kandidat under 30 år, så jeg kommer til at stå på de unges side.

Christopher Røhl Andersen, førstesuppleant for Radikale Venstre i København

- Det har været helt sindssygt at prøve at fange københavnerne og især de unge. For det er ikke bare givet, at man lige får deres opmærksomhed, siger han til TV 2 Lorry.

Den unge kandidats fokus bliver de næste fire år i Københavns Borgerrepræsentation også at hjælpe hovedstadens unge borgere.

- Jeg er den yngste kandidat for det Radikale Venstre og den eneste kandidat under 30 år, så jeg kommer til at stå på de unges side.

Sådan opgiver Anna Mee Allerslev sit mandat:

Skulle en politiker blive valgt mod sin vilje, er der enkelte smutveje:

- For eksempel hvis hvervet ikke kan kombineres med job, familieliv eller af helbredsmæssige årsager.

- Den ultimative smutvej er dog at flytte ud af kommunen. Det kan man gøre i en kort periode og så flytte tilbage. Det er den sikre vej, hvis man ikke har lyst til at modtage valg.

Kilde: Ritzau

Læs også Intern splid kan koste spidskandidat borgmesterpostTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik