Intern splid kan koste spidskandidat borgmesterpost

De Radikale i København har fået en borgmesterpost, men der er uenighed om, hvilken af partiets politikere der skal indtage posten.

Selv om de radikale har genvundet en borgmesterpost i København, kan spidskandidat Mia Nyegaard ikke være sikker på, at hun sætter sig i den eftertragtede stol.

Ifølge Politiken er der uenighed i den radikale gruppe på rådhuset om, hvem blandt partiets valgte politikere der skal have posten, som partiet har fået i konstitueringsaftalen med overborgmester Frank Jensen.

Opbakning ikke givet på forhånd

Flere radikale kilder tæt på forløbet fortæller til avisen, at opbakningen i gruppen til partiets spidskandidat, Mia Nyegaard, ikke er givet på forhånd, selv ikke hvis hun som ventet skulle være blandt partiets fem kommende medlemmer af borgerrepræsentationen.

Det vil umiddelbart være en meget overraskende udvikling, hvis ikke Mia Nyegaard bliver borgmester, eftersom hun vandt afstemningen til spidskandidat i København. Det blev vedtaget 27. oktober ved en urafstemning blandt partiets medlemmer i København, hvor hun vandt foran partiets gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Tommy Petersen.

Mod sædvane var Tommy Petersen som gruppeformand ikke ved spidskandidatens side under nattens afgørende forhandlinger, der endte med en bred konstituering. 

Tommy Petersen ønsker i dag ikke at udtale sig om, hvem der skal være de radikales borgmester. 

Personlige stemmetal

Det er ikke beskrevet i Radikale Hovedstadens vedtægter, hvordan fordelingen af poster skal finde sted.

Formelt konstituerer den radikale gruppe sig først ved et møde i morgen på rådhuset i København, når de personlige stemmetal er kendt. Mødet finder sted på Mia Nyegaards kontor. Radikale står til fem mandater, men hvem det bliver afgøres af kandidaternes personlige stemmetal. De bliver offentliggjort senere i dag.

Ifølge kilder, som Politiken har talt med, er der i partiet tradition for, at gruppen ved dette møde afgør, hvem der skal tildeles hvilke poster.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere