Advarer mod populær fuglefoderkugle: Brændte hul i mit gardin

Ronnie Boll fra Hanehoved ved Frederiksværk advarer nu alle, der har en fuglefoder-kugle i glas fra Eva Solo.

Onsdag før påske bliver en dag, familien Boll fra Hanehoved i Frederiksværk ikke glemmer foreløbigt. For den dag kunne de muligvis have mistet hus og hjem, hvis ikke familiens datter havde været hjemme. 

- Jeg var på arbejde, og så ringede min datter og sagde, hun syntes, det lugtede af bål. Vores naboer laver tit bål, så jeg slog det hen, fortæller Ronnie Boll til TV 2 Lorry. 

- Men en halv time senere ringede hun igen og var helt ude af den. Der var brændt huller i vores ene gardin. Hele vejen igennem. 

quote Heldigvis har vi gardiner, som ikke brænder så let, det er jeg virkelig glad for i dag.

Ronnie Boll

- Heldigvis har vi gardiner, som ikke brænder så let, det er jeg virkelig glad for i dag. Og jeg er glad for, at min datter var hjemme. Ellers kunne det virkelig være endt galt, lyder det fra Hanehoved over telefonen. 

Sådan ser Ronnie Bolls gardin ud i dag. 
Sådan ser Ronnie Bolls gardin ud i dag. 
Foto: Ronnie Boll

Synderen bag brandhullerne er ifølge Ronnie Boll en foderglaskugle fra Eva Solo, som han har hængende på vinduet. 

- Første tænkte jeg, at det kunne være noget genskær fra bilen. Den holder fire meter fra vinduet. Men så fik jeg øje på foderkuglen. Og det må jo være den. Vi har lige fået den, sige Ronnie Boll til TV 2 Lorry. 

quote Jeg delte det, fordi det er skide farligt, hvis man ikke er hjemme.

Ronnie Boll

- Men nu er den flyttet over i skyggesiden. Så er der ikke mere, der bliver brændt af.

Efterfølgende lavede Ronnie Boll en advarsel på Facebookgruppen "Halsnæs hjælper hinanden". Den er i skrivende stund blevet helt mere end 1.000 gange. 

Familien Bolls glasfoderkugle hænger nu ovre på skyggesiden.
Familien Bolls glasfoderkugle hænger nu ovre på skyggesiden.
Foto: Ronnie Boll

- Jeg delte det, fordi det er skide farligt, hvis man ikke er hjemme. Det er for at advare folk om, at man skal sætte den over i skyggesiden eller helt tage den ned.

Ronnie Bolls kone har kontaktet firmaet Eva Solo, som producerer glaskuglen. Men hun har ikke hørt fra dem endnu. 

Eva Solo undersøger sagen

Marketingschef i Eva Solo, Mia Saks, siger til TV 2 Lorry, at man tager sagen "rigtig seriøst". Firmaets ingeniører har undersøgt kuglen, ligesom man vil kontakte familien Boll onsdag med henblik på at klarlægge alle detaljer i sagen. 

- Vi vil gerne undersøge sagen, inden vi drager konklusioner og eventuelt indlægger advarsler i produktet. Vi har aldrig fået en henvendelse på produktet før, men vi tager det selvfølgelig rigtig alvorligt, siger Mia Saks til TV 2 Lorry.

Bør man ikke allerede nu advare kunder, så mulige brandulykker undgås?

- Vi vil gerne have lov til at undersøge sagen først. Vi har ikke snakket med manden endnu, men kun set et billede af det. 

Hvor lang tid vil det tage? Det solrige vejr fortsætter jo de kommende dage.

- Vi skal lige have snakket med manden i morgen (onsdag, red.) og vores ingeniør har allerede testet produktet i dag. Vi tror på, hvad manden siger, men vi har aldrig fået den slags henvendelse før, og vi har solgt produktet i fire-fem år. Men det må ikke ske bare én gang, så vi tager sagen alvorligt, siger Mia Saks, der også lover, at familien Boll "selvfølgelig" kan se frem til en erstatning, hvis glasfoderkuglen er årsag til skaden på gardinerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik