Pendlere i Allerød frygter for deres parkering - DSB afviser bekymring

Borgerne i kommunen er fløjet til tasterne på Facebook, da de vil beskytte deres grønne pendlerkommune.

I Allerød Kommune er flere borgere nervøse for, om deres pendlerparkering kan være i fare.

P-pladsen bliver hver dag brugt af op til 256 pendlere, som rejser til og fra Allerød for at arbejde.

Hvis man går ind på facebook-gruppen, Politik i Allerød Kommune, så vil man møde et opslag på siden, der gløder af utilfredse borgere.

quote Hvis de fjerner pendlerparkeringspladsen, eller laver den til en betalingsparkeringsplads, så vil det betyde, at færre vil gøre brug af den offentlige transport.

Tina Ryberg, borger i Allerød Kommune

Flere borgere er nemlig i flittig debat omkring kommunes planer om at bygge etagebyggeri på samme grund som pendlerparkeringspladsen ved stationen.

- Hvis de fjerner pendlerparkeringspladsen, eller laver den til en betalingsparkeringsplads, så vil det betyde, at færre vil gøre brug af den offentlige transport. Det giver ingen mening, når man vil markedsfører sig selv som en grøn kommune, fortæller Tina Ryberg, der er borger i kommunen, til TV 2 Lorry.

Den omtalte parkeringsplads ligger ved Banevang i den nord- og sydgående retning, hvor pendlere frit kan holde uden at betale.

Tina Ryberg er blot en af mange borgere, som er utilfredse med kommunes lokalplan. Merete Langseth har taget sagen i egen hånd, og har kontaktet Karsten Längerich, der er borgmester i kommunen.

DSB har til TV 2 Lorry sagt, man har i sinde at bevare pendlerparkeringspladsen i den ene eller den anden form.

Pendlerparkerings betydning

Arealet ved stationen er egentlig ejet af DSB, men Allerød Kommune har fremlagt i en lokalplan, at de ville opføre etageboliger i området ved pendlerparkeringen.

I lokalplanen står der ikke, at pendlerparkeringspladsen bliver nedlagt, men der står heller ikke, om borgerne kan risikere at skulle dele p-plads med nytilflytterne, eller om det bliver en betalingsparkering.

- Hvis det er tilfældet, at det bliver en betalingsparkeringsplads, så vil det betyde at færre vil gøre brug af den offentlige transport. Det vil resultere i, at der kommer langt flere biler på vejene, da ingen gider betale for parkeringen, fortæller Tina Ryborg.

Pendlerparkeringspladsen består nu af 256 pladser, som hver dag bliver besat af borgere fra kommunen, som skal afsted med tog.

Byrådet vil med etagebyggeriet gøre kommunen mere præsentabel for nye tilflyttere, står der i lokalplanen.

Ingen grund til bekymring 

Niels Dam, som er chef, Bygherre & Entreprise hos DSB, siger, at borgerne ikke har nogen grund til bekymring i forbindelse med pendlerparkeringspladsen.

Han fortæller, hvordan der skal indgås en forhandling om, hvorvidt pendlerområdet skal bevares, hvis lokalplanen bliver en realitet.

I DSB vil de sikre, at der er en pendlerparkeringsplads til rådighed, som skal være i samme lokalitet i forhold til stationen og toget, som mange pendlere benytter. Pendlerparkeringspladsen skal samtidig være betalingsfri for togkunder.

- Vi afgiver som sådan ikke parkeringspladserne. Vi vil sikre os, at parkeringspladserne fortsat er til rådighed og med samme tilgængelighed til og fra tog, siger Niels Dam til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere