Kovending i placering af motorcrossbane - stadion droppet som mulighed

Syv partier i byrådet vil nu arbejde for, at Albertslund Motorsport Center kan blive på sit nuværende sted eller en anden placering end Alberslund Stadion.

En overraskende udvikling har udspillet sig i Albertslund i forbindelse med sagen om flytningen af Albertslund Motorsport Center (AMC, red.) til Albertslund Stadion.

Syv partier i byrådet - Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Konservative, Venstre, Radikale og Alternativet - vil nu arbejde for, at klubben skal blive på sin nuværende placering og dropper  muligheden for at placere AMC på stadion.

Det skriver partierne i en fælles pressemeddelelse.

Årsagen til at et bredt flertal i kommunalbestyrelsen nu sadler om og vil arbejde for at AMC kan blive, skal findes i, at der er kommet nye meldinger fra Erhvervsstyrelsen.

Det har vist sig, at der er en mulighed for, at hvis man ønsker at bevare AMC på den nuværende placering, samtidig med at man realiserer Hyldager Bakke, så har man en mulighed fra kommunalbestyrelsens side at indsende et skitseforslag og så få styrelsens umiddelbare reaktion på, om man vurderer, at det vil være i oversenstemmelse med fingerplanens bestemmelser, udtaler borgmester Steen Christiansen (S).

Fingerplanen er en plan for Københavns udvikling, der blev lavet i 1947, hvor man i stedet for en byudvikling i alle retninger skulle sørge for, at byen voksede ud i "fingre" med S-bane i midten af hver finger og med grønne områder mellem fingrene.

Det siger de andre partier:

I følge Steen Christiansen er der dog ingen garanti for, at Erhvervsstyrelsen vil godkende et skitseforslag.

Derfor vil politikerne også arbejde videre med planer om eventuelt andre lokationer for AMC. Men altså ikke på stadion.

Åbenlyst vanvittig beslutning

I forbindelse med et nybyggeri med navnet Hyldager Bakke var det ellers planen at AMC skulle flyttes fra sin nuværende placering ved Vridsløselillestræde - hvor det har haft til huse i mere end 45 år - til det grønne område ved Albertslund Stadion nær Motorring 4.

Det var et flertal af politikerne på rådhuset enige om i oktober 2018. Fra starten har det dog  mødt stor bekymring fra foreninger og naboer til idrætsanlægget. Et motorsportcenter ville nemlig medføre øget støj og støv, der ville blæse ind over anlægget, hvor der ofte er børn.

- Vi er bestemt tilfredse med, det der nu er vedtaget, for det var åbenlyst en fuldstændig vanvittig beslutning. Så det er vi blevet meget glade for, og vi håber, at det, som vi har været med til at grave frem, er det, der har åbnet øjnene for den beslutning, de nu har truffet, siger Kenneth Vangborg, der er medlem af borgergruppen 'Stadion uden motorsport' til TV 2 Lorry.

Banen skal places i naturskønne omgievlser ved Albertslund Stadion

Styrelse tidligere været afvisende

Han har dog svært ved at forstå, hvorfor det skulle tage så lang tid at komme frem til den nye beslutning.

- De ting, de har besluttet nu, det er jo ting, man kunne have besluttet for tre år siden. I princippet har det kun været et spørgsmål om politisk vilje, og den har ikke været der, før presset åbenbart var stort nok. Og det var det så nu, så det viser bare, at man skal være vaks ved havelågen som borgere, siger Kenneth Vangborg.

Man kan undre sig over, at muligheden med et skitseforslag ikke har været afprøvet før, men ifølge borgmesteren har det en logisk forklaring.

Vi har under hele sagens forløb haft en dialog med Erhvervsstyrelsen, og de har hidtil været meget afvisende over for, at et nyt AMC kunne placeres i Hyldagerparken. Men efter det seneste møde har vi fornemmet en mulig åbning, siger Steen Christiansen.

Ny indstilling til kommunalbestyrelsen i AMC-sagen