Motorcrossbane skaber bekymring: "Det virker jo fuldstændig galimatias"

De lokale politikere vil flytte Albertslund Motorsport Center til Albertslund Stadion, men borgerne stritter imod.

02:36

Banen skal places i naturskønne omgievlser ved Albertslund Stadion Video: TV 2 Lorry

I forbindelse med et nybyggeri med navnet Hyldager Bakke skal Albertslund Motorsport Center (AMC) flyttes fra sin nuværende placering ved Vridsløselillestræde – til det grønne område ved Albertslund Stadion nær Motorring 4.

Men det har mødt stor bekymring fra foreninger og naboer til idrætsanlægget, da et motorsportcenter er dominerende på flere forskellige måder.

- Udover støjen, som selvfølgelig vil være der, så vil alle de børn, der træner herinde blive berørt af det støv, som der så vil blæse ind over banerne, når de skal rende rundt her og træne. Så der er rigtigt mange ting, vi ikke rigtigt føler, man er gået til bunds i, siger Kenneth Vangborg, der bor i Herstedvester i Albertslund, til TV 2 Lorry.

Læs også Byråd vil rive motorsportsklub ned og opføre boliger - DF kræver folkeafstemning

Selvom planerne er at opføre støjvolde og indkøbe el-motorcroscykler og el-gokarts, så frygter borgerne for konsekvenserne af flytningen.

- Hvis de skal have den plads, de skal bruge, så skal de fælde 11500 m2 træer. Det er jo 50 år gamle egetræer, og det virker jo fuldstændig galimatias, at man går igang med sådan noget, mens man i den anden ende af kommunen står og klipper snore ved grønne co2-projekter, siger Kenneth Vangborg.

Løser socialpædagogisk opgave

Da planerne først kom frem om at boligområdet Hyldager Bakke skulle opføres på bekostning af AMC mødte det også stor modstand, da AMC udfører en stor socialpædagogisk opgave for de unge utilpassede 10-23-årige i kommunen.

Det kunne Halis Camci, der kommer i AMC, også fortælle til da TV 2 Lorry besøgte stedet i 2018.

- Det er bedre at være her og hygge sig og køre gokart og cross. I stedet for at være ude på gaden og lave ballade, hærværk og lidt af hvert.

02:41 Luk video

Derfor gik jagten ind på en ny placering, der altså er endt med at blive ved Albertslund Stadion – men det er en dårlig idé med flytningen, lyder det fra kritikerne.

- Stedet har ligget der i 50 år. Det er et voldsomt godt tilbud i kommunen til de unge mennesker. Det tjener nogle gode formål i forhold til at ramme en gruppe borgere, som måske ikke kan sidde stille og spille skak, men som har brug for at komme ud og få noget jord under neglene, siger Kenneth Vangborg.

Politikere lytter til borgerne

Så sent som i går aftes var sagen på dagsordenen i to politiske udvalg, hvor også borgmester Steen Christiansen deltog i drøftelserne - og hvor beslutningen blev udskudt.

- Det er rigtig godt, at borgerne blander sig i debatten, og deres synspunkter og holderninger tager vi selvfølgelig dybt seriøst. Vi lytter til dem, og tager dem med videre i de politiske drøftelser. Det der er helt afgørende, det er, at det her ender med, at vi finder en god løsning for AMC, siger Steen Christiansen til TV 2 Lorry.

Læs også Verdens længste vikingebro indviet i Albertslund

Tilbage hoskritikerne håber man nu også, at det øgede fokus kan være med til at flytteplanerne bliver droppet.

- Det plejer at være sådan, at når borgerne bliver inddraget, så kan tingene godt ske på den måde, de skal ske. Og det håber jeg også sker i den her sag, siger Kenneth Vangborg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik